Bruschetta, jeden z najlepších spôsobov, ako si užiť štedrosť letnej záhrady. Toto klasické talianske predjedlo je dokonalým spôsobom, ako zachytiť chuť dozretých paradajok, čerstvej bazalky, cesnaku a olivového oleja.

Ingrediencie

  • 1 bochník francúzskeho chleba 
  • 1 PL extra panenského olivového oleja 
  • 8 paradajok (rímskych) 
  • ⅓ šálky nasekanej čerstvej bazalky 
  • 30 g nastrúhaného parmezánu 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 1 PL kvalitného balzamikového octu 
  • 2 ČL extra panenského olivového oleja 
  • ¼ ČL soli 
  • ¼ ČL mletého čierneho korenia 

Postup prípravy

  1. Predhrejeme rúru na 200 °C. Chlieb nakrájame na plátky a potrieme ich zľahka z oboch strán olivovým olejom. Poukladáme na plech a pečieme z oboch strán dozlatista (cca 5-10 min). Môžeme v polovici pečenia pridať plátok mozzarelly. 
  2. V miske si zmiešame paradajky nakrájané na kocky, bazalku, parmezán a cesnak. Pridáme balzamikový ocot, 2 čajové lyžičky olivového oleja, soľ a korenie. 
  3. Na opečené plátky chleba nanesieme lyžicou paradajkovú zmes a ihneď podávame.