Medvedí cesnak sa môže pochváliť veľmi dlhou históriou používania. Známy bol už v 1. storočí, kedy ho grécky botanik Pedanius Dioscorides uviedol vo svojej päťzväzkovej bylinnej encyklopédii, v ktorej popisuje jeho účinnosť na očistu a detoxikáciu organizmu.

V medicíne existuje niekoľko pozoruhodných použití medvedieho cesnaku, okrem iného pri liečbe vysokého krvného tlaku, vysokého cholesterolu, žalúdočných ťažkostí a chronických chorôb. Táto rastlina sa môže užívať vnútorne alebo lokálne ako bylinný doplnok alebo pridávať do obkladov.

Ingrediencie

  • 20 g nasekaných listov medvedieho cesnaku 
  • 250 ml vody  
  • Med 
  • Citrón 

Postup prípravy

  1. Do hrnčeka dáme nasekané listy medvedieho cesnaku a zalejeme vriacou vodou.  
  2. Necháme lúhovať asi 10 – 15 minút a scedíme.  
  3. Dochutíme medom a šťavou z citróna ( podľa chuti )