Vychutnajte si kompletné anglické raňajky tak, ako sa patrí. English breakfast sú obľúbeným jedlom v Spojenom kráľovstve a Írsku a obsahujú slaninu, klobásy, vajcia, fazuľu, paradajky, huby a podávajú sa spolu s toastami a chutnou kávou alebo čajom.

Ingrediencie

  • 1x konzerva bielej fazule v paradajkovej omáčke
  • 4x plátky údenej slaniny
  • 4x bravčové klobásy 
  • 150 gramov šampiňónov
  • 2x paradajky
  • Štipka soli 
  • 2x krajce bieleho chleba
  • 4x veľké vajcia 
  • Bravčová masť prípadne rastlinný olej 

Postup prípravy

  1. Rozohrejeme si rúru na 100 °C. 
  2. Panvicu rozohrejeme a necháme zohrievať na strednej teplote.
  3. Pridáme klobásy a opečieme ich z každej strany.
  4. Pečieme cca 8 minút.
  5. Na panvicu vložíme paradajky prekrojené na polovice reznou stranou nadol a jemne opečieme.
  6. Potom ich preložíme do zapekacej misy spolu s klobásami a vložíme do rúry na 10 minút.
  7. Na tej istej panvici roztopíme lyžicu bravčovej masti a na prudkom ohni opečieme slaninku a šampiňóny cca 7 minút alebo pokiaľ nebudú šampiňóny mäkké a slaninka chrumkavá.
  8. Potom ich preložíme do rúry aby zostali teplé. 
  9. Do malého hrnčeka pridáme konzervu fazule a za stáleho miešania varíme na strednej teplote. 
  10. Na panvicu pridáme bravčovú masť (ak je potrené) a rozbijeme vajíčka.
  11. Necháme na strednej teplote kým nebude bielko hotové a žĺtko tekuté.
  12. Nakoniec na panvici opečieme chlieb a keď je ešte teplý môžeme ho potrieť maslom. 
  13. Všetky suroviny – Paradajky, klobásy, fazuľu, vajíčka, šampiňóny a chlieb servírujeme spolu na jednom tanieri.
  14. Nakoniec dochutíme soľou a korením.