Vychutnajte si kompletné anglické raňajky tak, ako sa patrí. English breakfast sú obľúbeným jedlom v Spojenom kráľovstve a Írsku a obsahujú slaninu, klobásy, vajcia, fazuľu, paradajky, huby a podávajú sa spolu s toastami a chutnou kávou alebo čajom.
Ingrediencie
- 1x konzerva bielej fazule v paradajkovej omáčke
- 4x plátky údenej slaniny
- 4x bravčové klobásy
- 150 gramov šampiňónov
- 2x paradajky
- Štipka soli
- 2x krajce bieleho chleba
- 4x veľké vajcia
- Bravčová masť prípadne rastlinný olej
Postup prípravy
- Rozohrejeme si rúru na 100 °C.
- Panvicu rozohrejeme a necháme zohrievať na strednej teplote.
- Pridáme klobásy a opečieme ich z každej strany.
- Pečieme cca 8 minút.
- Na panvicu vložíme paradajky prekrojené na polovice reznou stranou nadol a jemne opečieme.
- Potom ich preložíme do zapekacej misy spolu s klobásami a vložíme do rúry na 10 minút.
- Na tej istej panvici roztopíme lyžicu bravčovej masti a na prudkom ohni opečieme slaninku a šampiňóny cca 7 minút alebo pokiaľ nebudú šampiňóny mäkké a slaninka chrumkavá.
- Potom ich preložíme do rúry aby zostali teplé.
- Do malého hrnčeka pridáme konzervu fazule a za stáleho miešania varíme na strednej teplote.
- Na panvicu pridáme bravčovú masť (ak je potrené) a rozbijeme vajíčka.
- Necháme na strednej teplote kým nebude bielko hotové a žĺtko tekuté.
- Nakoniec na panvici opečieme chlieb a keď je ešte teplý môžeme ho potrieť maslom.
- Všetky suroviny – Paradajky, klobásy, fazuľu, vajíčka, šampiňóny a chlieb servírujeme spolu na jednom tanieri.
- Nakoniec dochutíme soľou a korením.