Reklama
Dezerty

Anjelsky koláč alebo Angel cake – originálny recept

Reklama

Ste pripravení na kúsok neba? Vyskúšajte tento dokonalý anjelsky koláč, na ktorý vám bude stačiť len sedem ingrediencií. Originálny Angel cake je ideálnym koláčom na vianočný stôl.

Ingrediencie

  • 10 vaječných bielkov
  • 180 a 60 g práškového cukru
  • 120 g hladkej múky
  • 1 a 1/4 ČL vínneho kameňa
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1/4 ČL mandľového extraktu
  • Štipka soli

Postup prípravy

  1. Bielky necháme odstáť pri izbovej teplote aspoň 30 minút. Medzitým si do misky dvakrát preosejeme 60 g cukru a múku.
  2. Rúru si predhrejeme na 170 °C.
  3. Do bielkov pridáme vínny kameň a soľ a šľaháme na strednej rýchlosti. Potom zvýšime otáčky a po troške pridávame dvakrát preosiaty cukor (200 g) a šľaháme, kým sa nevytvorí tuhá lesklá zmes. Potom pridáme vanilkový a mandľový extrakt a poriadne zašľaháme. Nakoniec pridáme zmes múky a cukru a vmiešame.
  4. Reklama
  5. Cesto nalejeme do nevymastenej formy na anjelsky koláč a pečieme 35 – 40 minút, kým jemne nezhnedne. Po dopečení formu prevrátime a necháme úplne vychladnúť.
  6. Nožom pouvoľňujeme okraje a vyklopíme.
  7. Podávame samotný alebo so šľahačkou a ovocím, prípadne môžeme poliať polevou z cukru a pomarančovej šťavy.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023
Reklama

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023

Jahodové maslo – recept na úžasnú pochúťku

Jahodové maslo je lahodný a jednoduchý spôsob, ako využiť čerstvé jahody a vytvoriť si svoje vlastné ovocné maslo. Je to…

5 júna, 2023