Preskočiť na obsah

Najlepšia avokádová pomazánka s vajíčkom, domáci recept

Najlepšia avokádová pomazánka s vajíčkom - domáci recept

Vyskúšajte náš rýchly a jednoduchý recept na avokádovú pomazánku s vajíčkom, zelerom, čerstvými bylinkami a citrónovou šťavou.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na avokádovú pomazánku

  • 1 stredné avokádo  
  • 2 PL majonézy alebo gréckeho jogurtu  
  • 1 a 1/2 ČL čerstvej citrónovej šťavy 
  • 4 natvrdo uvarené vajcia 
  • 1 menšia stonka zeleru 
  • 1 PL nadrobno nasekanej pažítky, petržlenovej vňate alebo kôpru 
  • Soľ  
  • Čierne mleté korenie 

Postup prípravy avokádovej pomazánky

  1. Avokádo zbavíme kôstky a vidličkou ho popučíme v miske, pridáme majonézu a citrónovú šťavu a poriadne premiešame.  
  2. Vajíčka si uvaríme natvrdo, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Takto pripravené vajíčka primiešame k avokádu, pridáme nadrobno nakrájaný zeler a nasekanú pažítku. Dochutíme soľou a korením, podávame s čerstvým chlebíkom.  
REKLAMA
10x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *