Ak milujete avokádo a jeho krásnu zelenú farbu, tieto jemné palacinky budú vašou novou láskou pri jedálenskom stole. Podávajte ich s čučoriedkami, banánmi, čokoládou, šľahačkou, nutellou alebo čímkoľvek, čo vám k týmto palacinkám bude pasovať a chutiť.
Ingrediencie
- 180 g hladkej múky
- 2 ČL prášok do pečiva
- Štipka soli
- 1 malé avokádo
- 1 ČL šťavy z limetky
- 1 PL medu
- 1 ČL limetkovej kôry
- 220 g cmar
- 2 veľké vajcia
- 1 ČL vanilkový extrakt
- Maslo na panvicu
- Ovocie napríklad čučoriedky a javorový sirup na servírovanie
Postup prípravy
- Vo veľkej mise ši zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. V druhej miske si roztlačíme avokádo vidličkou a pridáme limetkovú šťavu. Miešame do hladka. Zašľaháme med, limetkovú kôru a cmar. Pridáme vajcia a vanilku a šľaháme, kým sa zmes nespojí.
- Pridáme mokré prísady k suchým prísadám a ručne miešame drevenou vareškou, kým sa cesto nespojí.
- Vo veľkej panvici na stredne nízkom ohni roztopíme kúsok masla, aby pokrylo dno panvice. Cesto nalievame na panvicu podľa požadovanej hrúbky palacinky. Môžeme na vrch pridáť zopár čučoriedok alebo ovocia. Pečieme, kým sa nezačnú na vrchu cesta tvoriť bublinky. Otočíme a opečieme aj druhú stranu do zlatista. Opakujeme so zvyšným cestom.
- Palacinky podávame s maslom, javorovým sirupom a ďalším ovocím.
Ďalšie recepty
Kandizované pomaranče v čokoláde - vianočný recept
Tradičný vianočný Figgy Pudding - originálny recept
Čokoládovo-pomarančové crinkles - originálny recept
Makové crinkles - originálny recept
Jemná krémová brokolicová polievka - najlepší recept
Mäkké cookies - jednoduchý recept
Talianske citrónové koláčiky - vianočný recept
Ako sa robí Panna cotta? Vyskúšajte overený taliansky recept
Marlenka guličky - originálny recept
Pomarančové madlenky - originálny recept