Reklama
Dezerty

Avokádový cheesecake – FIT recept

Reklama

Cheesecake pre každého milovníka chutného avokáda.

Ingrediencie

Korpus 

  • 180 g grahamových sušienok
  • 70 g kryštálový cukor
  • 6 polievkových lyžíc roztopeného masla
  • Štipka soli

Náplň 

  • 450 g syra philadelphia alebo iného smotanového syra
  • 2 zrelé avokáda
  • 200 g cukru
  • Štipka soli
  • 180 ml smotana na šľahanie
  • 110 ml čerstvá limetková šťava
  • Kôra z 1 limetky
  • malé kolieska limetky na ozdobu

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C a formu na pečenie potrieme maslom alebo nastriekame nepriľnavým sprejom na pečenie.
  2. Do mixéra si nalámeme sušienky a mixujeme najemno. Pridáme rozpustené maslo, cukor, soľ a zamiešame, kým sa zmes úplne nespojí. Túto zmes pevne natlačíme na dno formy a pečieme 8 – 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
  3. Reklama
  4. Do misky kuchynského robota si dáme smotanový syr, cukor a štipku soli. Šľaháme, kým zmes nebude hladká a nadýchaná (asi 3 minúty). Potom pridáme avokádo a šľaháme do hladka.
  5. Nakoniec prilejeme smotanu, limetkovú šťavu a väčšinu nastrúhanej limetkovej kôry. Šľaháme, kým sa nebudú tvoriť tuhé vrcholy (cca 2- 3 minúty).
  6. Plnku nalejeme na vychladnutý grahamový korpus. Vrch ozdobíme kôrou z limetky a malými limetkovými kolieskami. Dáme do chladničky stuhnúť a potom podávame.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Čerešňové chutney ku grilovanému mäsu – originálny recept

Čerešňové chutney je osviežujúci a chuťovo bohatý spoločník pre grilované mäso. Toto chutney je vyrobené z čerstvých čerešní, ktoré sú…

8 júna, 2023

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023