Preskočiť na obsah

Avokádový cheesecake, FIT recept

Avokádový cheesecake - FIT recept

Cheesecake pre každého milovníka chutného avokáda.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na avokádový cheesecake

Korpus 

  • 180 g grahamových sušienok 
  • 70 g kryštálový cukor 
  • 6 polievkových lyžíc roztopeného masla 
  • Štipka soli 

Náplň 

  • 450 g syra philadelphia alebo iného smotanového syra 
  • 2 zrelé avokáda 
  • 200 g cukru 
  • Štipka soli 
  • 180 ml smotana na šľahanie 
  • 110 ml čerstvá limetková šťava 
  • Kôra z 1 limetky 
  • malé kolieska limetky na ozdobu 

Postup prípravy avokádového cheesecakeu

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C a formu na pečenie potrieme maslom alebo nastriekame nepriľnavým sprejom na pečenie.  
  2. Do mixéra si nalámeme sušienky a mixujeme najemno. Pridáme rozpustené maslo, cukor, soľ a zamiešame, kým sa zmes úplne nespojí. Túto zmes pevne natlačíme na dno formy a pečieme 8 – 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť na izbovú teplotu.  
  3. Do misky kuchynského robota si dáme smotanový syr, cukor a štipku soli. Šľaháme, kým zmes nebude hladká a nadýchaná (asi 3 minúty). Potom pridáme avokádo a šľaháme do hladka. 
  4. Nakoniec prilejeme smotanu, limetkovú šťavu a väčšinu nastrúhanej limetkovej kôry. Šľaháme, kým sa nebudú tvoriť tuhé vrcholy (cca 2- 3 minúty). 
  5. Plnku nalejeme na vychladnutý grahamový korpus. Vrch ozdobíme kôrou z limetky a malými limetkovými kolieskami. Dáme do chladničky stuhnúť a potom podávame.  
REKLAMA
33x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *