Kto by nepoznal bublaninu? Vyskúšajte tento originálny a rýchly recept na tradičnú hrnčekovú bublaninu s ovocím, ktorá chutí naozaj vynikajúco.
Ingrediencie
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček kryštálového cukru
- ½ hrnčeka oleja
- 1 ks vanilínový cukor
- 1 ks kypriaci prášok do pečiva
- 1 hrnček mlieka
- 2- 3 ks menších vajíčok
- Ovocie podľa chuti: jahody, čerešne, marhule…
Postup prípravy
- Rúru si predhrejeme na 180 °C. Do misky si dáme múku, cukor, vanilínový cukor, prášok do pečiva a premiešame vareškou.
- V druhej miske si vyšľaháme vajíčka, mlieko, olej a potom postupne prisypávame suché ingrediencie. Keď máme cesto pekne spojené a vláčne, rovnomerne ho nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na vrch poukladáme vykôstkované ovocie, menšie môžeme dať celé a väčšie prekrojíme.
- Pečieme 25 až 30 minút, kým nebude špajľa zapichnutá do stredu suchá. Hotovú bublaninu necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.