Kto by nepoznal bublaninu? Vyskúšajte tento originálny a rýchly recept na tradičnú hrnčekovú bublaninu s ovocím, ktorá chutí naozaj vynikajúco.

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky polohrubej múky 
  • 1 hrnček kryštálového cukru 
  • ½ hrnčeka oleja 
  • 1 ks vanilínový cukor 
  • 1 ks kypriaci prášok do pečiva 
  • 1 hrnček mlieka 
  • 2- 3 ks menších vajíčok 
  • Ovocie podľa chuti: jahody, čerešne, marhule… 

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C. Do misky si dáme múku, cukor, vanilínový cukor, prášok do pečiva a premiešame vareškou. 
  2. V druhej miske si vyšľaháme vajíčka, mlieko, olej a potom postupne prisypávame suché ingrediencie. Keď máme cesto pekne spojené a vláčne, rovnomerne ho nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na vrch poukladáme vykôstkované ovocie, menšie môžeme dať celé a väčšie prekrojíme.  
  3. Pečieme 25 až 30 minút, kým nebude špajľa zapichnutá do stredu suchá. Hotovú bublaninu necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.