Reklama
Dezerty

Babičkina hrnčeková bublanina s ovocím – výborný recept

Reklama

Hrnčeková bublanina s ovocím je vynikajúce dezertné jedlo, ktoré sa jednoducho a rýchlo pripravuje. Tento dezert môže obsahovať rôzne druhy ovocia, ako sú napríklad maliny, jahody, broskyne alebo jablká.

Na prípravu hrnčekovej bublaniny potrebujete iba niekoľko základných surovín, ako sú vajcia, múka, mlieko, cukor a ovocie. Vajcia sa zmiešajú s cukrom, múkou a mliekom, aby sa vytvoril cesto. Ovocie sa nakrája na malé kúsky a pridá sa do cesta.

Tento dezert sa môže podávať ako teplý alebo studený, a môžete ho podávať s prílohou ako je napríklad šľahačka alebo zmrzlina. Hrnčeková bublanina s ovocím je skvelou voľbou pre tých, ktorí majú radi sladkosti a chcú si dopriať niečo jednoduché, ale zároveň vynikajúce na chuť.

Tento recept na hrnčekovú bublaninu s ovocím je tiež skvelým spôsobom, ako zúžitkovať ovocie, ktoré by ste inak možno vyhodili. Je to skvelá voľba pre tých, ktorí chcú zredukovať svoj odpad a zároveň si dopriať nejaké sladké dobroty.

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • ½ hrnčeka oleja
  • 1 ks vanilínový cukor
  • 1 ks kypriaci prášok do pečiva
  • 1 hrnček mlieka
  • 2- 3 ks menších vajíčok
  • Reklama
  • Ovocie podľa chuti: jahody, čerešne, marhule…

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C. Do misky si dáme múku, cukor, vanilínový cukor, prášok do pečiva a premiešame vareškou.
  2. V druhej miske si vyšľaháme vajíčka, mlieko, olej a potom postupne prisypávame suché ingrediencie. Keď máme cesto pekne spojené a vláčne, rovnomerne ho nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na vrch poukladáme vykôstkované ovocie, menšie môžeme dať celé a väčšie prekrojíme.
  3. Pečieme 25 až 30 minút, kým nebude špajľa zapichnutá do stredu suchá. Hotovú bublaninu necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Najčastejšie otázky

Aké ovocie sa najčastejšie používa na hrnčekovú bublaninu?

Na hrnčekovú bublaninu sa môže použiť rôzne ovocie, vrátane jahôd, malín, čučoriedok, marhúľ, broskýň alebo jabĺk.

Aké sú základné ingrediencie na hrnčekovú bublaninu s ovocím?

Základné ingrediencie na hrnčekovú bublaninu s ovocím zahŕňajú múku, cukor, vajcia, mlieko a kypriaci prášok. Okrem toho sa môže pridať aj vanilkový extrakt, škorica alebo iné korenie na chuť.

Ako sa podáva hrnčeková bublanina s ovocím?

Hrnčeková bublanina s ovocím sa zvyčajne podáva teplá a môže sa servírovať so šľahačkou, džemom alebo ďalším ovocím. Môže sa podávať ako dezert počas obeda alebo večere, ale aj ako sladké raňajky.

Reklama

Vyskúšajte tiež

Jahodový chlieb – vyskúšajte recept na šťavnatý jahodový chlebík

Jahodový chlieb je lahodný dezert alebo sladká pochúťka, ktorá kombinuje čerstvé jahody s vôňou a chuťou chlebového cesta. Je to…

1 júna, 2023

Jahodová barbecue omáčka – výborný recept vhodný ku grilovaným jedlám

Jahodová barbecue omáčka je neobvyklou, no chutnou kombináciou sladkej a pikantnej chuti. Táto omáčka sa vyznačuje jemnou jahodovou arómou s…

1 júna, 2023

Špenátovo jahodový šalát – skvelý letný recept

Špenátovo-jahodový šalát je lahodná kombinácia čerstvého špenátu a sladkých jahôd, ktorá vytvára chutný a osviežujúci pokrm. Tento šalát je obľúbený…

1 júna, 2023
Reklama

Dokonalé pečené rebierka – recept na grilované rebrá s BBQ omáčkou

Grilované rebrá s BBQ omáčkou sú populárnym jedlom počas letných grilovačiek a rodinných stretnutí. Toto jedlo je známe svojou bohatou…

31 mája, 2023

Grilovaná kukurica s medom limetkou – fantastický recept

Grilovaná kukurica s medom a limetkou je fantastickým receptom, ktorý prináša do jedla skvelú kombináciu sladkosti, kyslosti a korenistosti. Táto…

31 mája, 2023

Grilované paradajky s tahini dipom – najlepší recept na grilovanú zeleninu

Paradajky na grile s tahini dipom sú vynikajúcim jedlom, ktoré kombinuje svieže a sladké chute paradajok s bohatou a krémovou…

31 mája, 2023