Preskočiť na obsah

Vláčne banánové muffiny s kúskami čokolády, zdravý recept

Vláčne banánové muffiny s kúskami čokolády - zdravý recept

Pre najlepšie banánové muffiny použite veľmi zrelé banány. Hnedé a škvrnité banány sú najlepšie. Netreba sa toho báť. Pred dopečením muffinov nezabudnite pridať čokoládové lupienky alebo ovocie ako sú čučoriedky alebo jahody.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na banánové muffiny

  • 70 g masla 
  • 195 g hladkej múky 
  • 95 g hnedého cukru 
  • 1 ČL prášku do pečiva 
  • 1 ČL sódy bikarbóny 
  • štipka soli 
  • 3 zrelé stredné banány 
  • 1 veľké vajce 
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu 
  • 130 g čokoládových lupienkov  (prípadne čokoláda nasekaná na menšie kúsočky) 

Postup prípravy banánových muffín

  1. Predhrejeme si rúru na 180 °C a plech na muffiny si vystelieme papierovými košíčkami. 
  2. Vo veľkej mise si zmiešame múku, hnedý cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. Do druhej misy si dáme rozpustené maslo, roztlačený banán, vajce a vanilku a šľaháme, kým sa všetky ingrediencie nezmiešajú. 
  3. Banánovú zmes primiešame do misky so suchými ingredienciami. Drevenou vareškou zamiešame, kým sa zmes nespojí. Nakoniec jemne primiešame čokoládové lupienky.  
  4. Do pripravených papierových košíčkov dávkujeme lyžicou cesto cca do ¾. Pečieme 15 – 20 minút, kým nie je špáradlo zapichnuté do stredu suché. Po dopečení necháme 5 minút na plechu a potom vyberieme muffiny na mriežku a necháme vychladnúť.  
REKLAMA
26x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *