Preskočiť na obsah

Vláčne banánové muffiny s kúskami čokolády, zdravý recept

Pre najlepšie banánové muffiny použite veľmi zrelé banány. Hnedé a škvrnité banány sú najlepšie. Netreba sa toho báť. Pred dopečením muffinov nezabudnite pridať čokoládové lupienky alebo ovocie ako sú čučoriedky alebo jahody.

REKLAMA

Najlepšie kuchynské pomôcky

REKLAMA

Ingrediencie na banánové muffiny

  • 70 g masla 
  • 195 g hladkej múky 
  • 95 g hnedého cukru 
  • 1 ČL prášku do pečiva 
  • 1 ČL sódy bikarbóny 
  • štipka soli 
  • 3 zrelé stredné banány 
  • 1 veľké vajce 
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu 
  • 130 g čokoládových lupienkov  (prípadne čokoláda nasekaná na menšie kúsočky) 

Inšpirácia na Mikuláša

Adventné kalendáre s únikovou hrou - kúpite na Martinus.sk

Adventné kalendáre s únikovou hrou kombinujú tradičný koncept adventného kalendára so vzrušujúcim zážitkom únikovej hry. Tento nový trend prináša zábavný a interaktívny spôsob, ako spočítať dni do Vianoc.... Zobraziť viac

REKLAMA

Postup prípravy banánových muffín

  1. Predhrejeme si rúru na 180 °C a plech na muffiny si vystelieme papierovými košíčkami. 
  2. Vo veľkej mise si zmiešame múku, hnedý cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. Do druhej misy si dáme rozpustené maslo, roztlačený banán, vajce a vanilku a šľaháme, kým sa všetky ingrediencie nezmiešajú. 
  3. Banánovú zmes primiešame do misky so suchými ingredienciami. Drevenou vareškou zamiešame, kým sa zmes nespojí. Nakoniec jemne primiešame čokoládové lupienky.  
  4. Do pripravených papierových košíčkov dávkujeme lyžicou cesto cca do ¾. Pečieme 15 – 20 minút, kým nie je špáradlo zapichnuté do stredu suché. Po dopečení necháme 5 minút na plechu a potom vyberieme muffiny na mriežku a necháme vychladnúť.  
REKLAMA
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *