Tieto banánové sušienky z ovsených vločiek sú chutnou pochúťkou, ktorá je veľmi rýchla na prípravu. Všetko, čo potrebujete, je niekoľko jednoduchých ingrediencií. Sušienky budete mať hotové za približne 30 minút.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na banánovo ovsené sušienky
- 180 g hladkej múky
- 1 a ½ ČL mletej škorice
- 1 ČL sódy bikarbóny
- ½ ČL soli
- ¼ ČL mletého muškátového orieška
- 113 g zmäknutého nesoleného masla
- 165 g hnedého cukru
- 100 g kryštálového cukru
- 1 veľké vajce
- 2 ČL vanilkového extraktu
- 250 g roztlačených banánov (asi 2 – 3 banány)
- 350g ovsených vločiek
- 180 g čokoládových lupienkov
Postup prípravy banánovo ovsených sušienok
- Rúru si predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
- V miske zmiešame múku, škoricu, sódu bikarbónu, soľ a muškátový oriešok.
- V druhej miske si vyšľaháme na strednom stupni do krémova, pridáme biely a hnedý cukor a šľaháme, kým sa zmes nespojí, asi 2 minúty. Primiešame vajce a vanilku a šľaháme ďalšie asi 2 minúty.
- Do zmesi pridáme roztlačený banán a zašľaháme. Prisypeme múčnu zmes a šľaháme na nízkom stupni, kým sa múka nezapracuje. Nakoniec pridáme ovsené vločky a čokoládové lupienky, zľahka premiešame vareškou. Cesto kôpkujeme na plech o veľkosti 2 polievkových lyžíc asi 5 cm od seba.
- Pečieme 12 až 15 minút do zlatista. Sušienky necháme niekoľko minút vychladnúť na plechu a potom ich presunieme na mriežku, aby úplne vychladli.