Preskočiť na obsah

Chrumkavé batatové hranolky, jednoduchý recept

Chrumkavé batatové hranolky - jednoduchý recept

Tieto jednoduché pečené batátové hranolky sú chrumkavou pochúťkou, ktorá sa upečie vo vašej rúre za menej ako 20 minút.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na batatové hranolky

  • 3 bataty 
  • 1 PL kukuričného škrobu 
  • ½ ČL jemnej morskej soli 
  • 1/4 hrnčeka olivového oleja 
  • Korenie podľa chuti 

Postup prípravy batatových hranoliek

  1. Predhrejeme si rúru na 200 °C. Bataty si ošúpeme a nakrájame ich na menšie hranolky. Pokrájané bataty posypeme kukuričným škrobom a poriadne premiešame, aby boli rovnomerne obalené. Hranolky pokvapkáme olivovým olejom a ešte raz premiešame. 
  2. Takto pripravené hranolky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie , pričom by sa hranolky nemali dotýkať alebo prekrývať. Pečieme po dobu 8-10 minút alebo do zlatista na spodnej strane, potom hranolky otočíme a pečieme ďalších 8-10 minút.  
  3. Upečené hranolky vyložíme na mriežku a necháme 2 minúty vychladnúť a nakoniec ich dochutíme soľou a korením.  
REKLAMA
22x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *