Tieto jednoduché pečené batátové hranolky sú chrumkavou pochúťkou, ktorá sa upečie vo vašej rúre za menej ako 20 minút.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na batatové hranolky
- 3 bataty
- 1 PL kukuričného škrobu
- ½ ČL jemnej morskej soli
- 1/4 hrnčeka olivového oleja
- Korenie podľa chuti
Postup prípravy batatových hranoliek
- Predhrejeme si rúru na 200 °C. Bataty si ošúpeme a nakrájame ich na menšie hranolky. Pokrájané bataty posypeme kukuričným škrobom a poriadne premiešame, aby boli rovnomerne obalené. Hranolky pokvapkáme olivovým olejom a ešte raz premiešame.
- Takto pripravené hranolky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie , pričom by sa hranolky nemali dotýkať alebo prekrývať. Pečieme po dobu 8-10 minút alebo do zlatista na spodnej strane, potom hranolky otočíme a pečieme ďalších 8-10 minút.
- Upečené hranolky vyložíme na mriežku a necháme 2 minúty vychladnúť a nakoniec ich dochutíme soľou a korením.