Ak milujete výborné recepty, ktoré sú rýchle na prípravu, ste na správnom mieste. Tieto krémové cestoviny sú akousi verziou mac & cheese, ale ešte jednoduchšie a lepšie. Brokolicové cestoviny sú ideálnym jedlom pre deti.
Objavte čaro varenia a pečenia vďaka kuchárskym knihám, ktoré oživia váš pôžitok z jedla a otvoria vám pestrú paletu chutí z celého sveta.
Ingrediencie
- 1 bal cestoviny (penne, fusilli)
- 1 PL olivový olej
- 1 menšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 brokolica
- 2 smotany na šľahanie
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- 450 g strúhaný chedar
- 80 g nastrúhaný parmezán
Postup prípravy
- Vo veľkom hrnci si rozohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme dosklovita asi 5 minút. Pridáme prelisovaný cesnak a restujeme, kým nezačne rozvoniavať ( asi 1 minútu). Pridáme brokolicu, cestoviny a mletú červenú papriku. Premiešame a zalejeme smotanou a vodou tak, aby boli cestoviny a brokolica ponorené.
- Osolíme, okoreníme a privedieme vo varu. Znížime teplotu a za občasného miešania varíme, kým cestoviny nebudú al dente (12 -14 minút). Pridáme syry a miešame, kým sa neroztopia. Podľa chuti dosolíme alebo dokoreníme.