Tento recept na krémový a lahodný brokolicový šalát obsahuje chrumkavú slaninu, čedar, cibuľu, opekané tekvicové semienka a dresing, ktorý si zamilujete.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na brokolicový šalát
- 1/2 hrnčeka majonézy
- 1/4 hrnčeka kyslej smotany
- 2 PL jablčného octu
- 1 PL medu
- štipka soli
- 1 kg brokolice
- 7 plátkov slaniny
- 1 hrnček čedaru
- 1 hrnček opečených tekvicových semienok
- 1/2 malej červenej cibule
Postup prípravy brokolicového šalátu
- Plech si vystelieme papierom na pečenie a opečieme plátky slaniny pri teplote 200 °C asi 15 minút alebo do zlatista a do chrumkava.
- Tekvicové semienka opečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180 °C asi 10 minút.
- Do väčšej misy dáme majonézu, kyslú smotanu, jablčný ocot, soľ a med a poriadne premiešame, kým sa všetky ingrediencie nespoja.
- Brokolicu umyjeme a odrežeme ružičky zo stonky, potom ich nakrájame na malé kúsky a vložíme do veľkej misy. Pridáme nastrúhaný čedar, nadrobno nakrájanú cibuľu, opečené tekvicové semienka a rozdrobíme slaninu. Na šalát nanesieme podľa chuti dresing a premiešame.
Pingback: Najúčinnejšie chudnutie, overené metódy a holistický prístup 2023 | Svetové recepty