Bruschetta, jeden z najlepších spôsobov, ako si užiť štedrosť letnej záhrady. Toto klasické talianske predjedlo je dokonalým spôsobom, ako zachytiť chuť dozretých paradajok, čerstvej bazalky, cesnaku a olivového oleja.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na bruschettu
- 1 bochník francúzskeho chleba
- 1 PL extra panenského olivového oleja
- 8 paradajok (rímskych)
- ⅓ šálky nasekanej čerstvej bazalky
- 30 g nastrúhaného parmezánu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL kvalitného balzamikového octu
- 2 ČL extra panenského olivového oleja
- ¼ ČL soli
- ¼ ČL mletého čierneho korenia
Postup prípravy bruschetty
- Predhrejeme rúru na 200 °C. Chlieb nakrájame na plátky a potrieme ich zľahka z oboch strán olivovým olejom. Poukladáme na plech a pečieme z oboch strán dozlatista (cca 5-10 min). Môžeme v polovici pečenia pridať plátok mozzarelly.
- V miske si zmiešame paradajky nakrájané na kocky, bazalku, parmezán a cesnak. Pridáme balzamikový ocot, 2 čajové lyžičky olivového oleja, soľ a korenie.
- Na opečené plátky chleba nanesieme lyžicou paradajkovú zmes a ihneď podávame.
Pingback: Recepty s paradajkami, ako využiť túto letnú pochúťku na maximum 2023 | Svetové recepty