Krása Buddha Bowl je v tom, že sa dajú pripraviť na nekonečno spôsobov. Môžete použiť takmer čokoľvek čo sa nachádza vo vašej chladničke alebo špajzi a výsledok bude vždy úžasný.

Ingrediencie

  • 450 g vykostené kuracie prsia bez kože 
  • 1 batat 
  • 1 červená cibuľa 
  • 3 PL olivový olej 
  • soľ 
  • mleté ​​čierne korenie 
  • 1/2 ČL cesnakový prášok 
  • 1/2 ČL mletý zázvor 
  • 1 strúčik cesnaku 
  • 2 PL arašidové maslo 
  • Šťava z 1 limetky 
  • 1 PL sójová omáčka 
  • 1 PL med 
  • 1 PL sezamový olej 
  • 500 g uvarená hnedá ryža 
  • 1 avokádo 
  • 65 g baby špenát 
  • Čerstvý koriander 
  • 1 ČL sezamové semienka 

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 220 °C. Na veľký plech si dáme na kocky nakrájaný batat s nadrobno nakrájanou cibuľou. Polejeme 1 PL oleja a dochutíme soľou a korením. Pečieme do mäkka, 20 až 25 minút. 
  2. Vo veľkej panvici si rozohrejeme 1 PL oleja. Kuracie mäso ochutíme cesnakovým práškom, zázvorom, soľou a korením. Dáme do panvice na rozohriaty oleja a restujeme do zlatista asi 8 minút z každej strany. Necháme 10 minút odpočívať a potom nakrájame na pásiky. 
  3. V malej miske vyšľaháme cesnak, arašidové maslo, limetkovú šťavu, sójovú omáčku a med. Zašľaháme sezamový olej a zvyšnú 1 lyžicu olivového oleja. 
  4. Vopred uvarenú ryžu rozdelíme do štyroch misiek a do každej pridáme zmes batatov s cibuľou, kuracie mäso, avokádo krájané na pásiky a čerstvý baby špenát. Pred podávaním posypeme koriandrom, sezamovými semienkami a pokvapkáme dresingom.