Burizónové guľky sú naozaj úžasnou pochúťkou, ktorú pripravíte rýchlo a jednoducho. Táto vynikajúca maškrta je vhodná na Veľkú noc aj Vianoce.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na burizónové guľky
- 300 g kryštálového cukru
- 1 salko
- 2 balenia neochutených burizónov
- 250 g masla
Postup prípravy burizónových guliek
- Salko ponoríme do hrnca s vodou a varíme ho asi 2 hodiny. Potom ho necháme úplne vychladnúť.
- V hrnci rozpustíme cukor na karamel, potom pridáme vychladnuté salko a necháme prevariť. Odstavíme z ohňa a pridáme maslo. Miešame, kým sa zmes nespojí.
- Nakoniec pridáme burizóny a zamiešame. Necháme chvíľku vychladnúť, aby bola zmes teplá ale nie horúca. Rukami tvarujeme guličky a necháme stuhnúť.