Preskočiť na obsah

Burizónové guľky, najlepší recept na Veľkú noc aj Vianoce

Burizónové guľky - najlepší recept na Veľkú noc aj Vianoce

Burizónové guľky sú naozaj úžasnou pochúťkou, ktorú pripravíte rýchlo a jednoducho. Táto vynikajúca maškrta je vhodná na Veľkú noc aj Vianoce.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na burizónové guľky

  • 300 g kryštálového cukru 
  • 1 salko 
  • 2 balenia neochutených burizónov 
  • 250 g masla 

Postup prípravy burizónových guliek

  1. Salko ponoríme do hrnca s vodou a varíme ho asi 2 hodiny. Potom ho necháme úplne vychladnúť.  
  2. V hrnci rozpustíme cukor na karamel, potom pridáme vychladnuté salko a necháme prevariť. Odstavíme z ohňa a pridáme maslo. Miešame, kým sa zmes nespojí.  
  3. Nakoniec pridáme burizóny a zamiešame. Necháme chvíľku vychladnúť, aby bola zmes teplá ale nie horúca. Rukami tvarujeme guličky a necháme stuhnúť.  
REKLAMA
15x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *