Preskočiť na obsah

Burritos

    Burritos plnené mletým hovädzím mäsom priamo z Mexika, jednoduchý a rýchly recept

    Výborné mexické jedlo, ktoré sa do súčasnej podoby formovalo v kalifornskej kuchyni. Burritos sa pripravuje z múčnej tortily a rôznych prísad, ktoré môžu byť aj pikantné. Najčastejšou náplňou Burrita je hovädzie, kuracie alebo bravčové mäso. Môže tiež podľa chuti obsahovať ryžu, varenú fazuľu, zeleninu, syr a koreniny.

    Ingrediencie

    • 1 čajová lyžička sušenej cibule
    • 1 čajová lyžička sušeného oregana
    • 1 čajová lyžička soli
    • 2 čajové lyžičky drvenej rasce
    • 2 čajové lyžičky papriky
    • 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
    • ¼ čajovej lyžičky kajenského korenia 
    • 1/2 polievkovej lyžice olivového oleja
    • 2 strúčiky cesnaku
    • ½ cibule
    • 500 gramov mletého hovädzieho mäsa
    • 2 lyžice paradajkového pretlaku
    • 3 lyžice vody
    • 6 až 8 veľkých tortíl 
    • 380 gramov ryže
    • 350 gramov ľadového šalátu
    • 1x konzerva kukurice
    • 1x konzerva čiernej fazule
    • 3x paradajky
    • 1/2 červenej cibule
    • Čerstvý koriander
    • 150 gramov strúhaného syra podľa výberu

    Postup

    1. Na panvici rozohrejeme olej na vysokej teplote, pridáme cesnak a cibuľu a opečieme dosklovita.
    2. Pridáme mleté hovädzie mäso a za stáleho miešania ho opekáme pokiaľ nezhnedne.
    3. Pridáme  sušenú cibuľu, sušené oregano, soľ, drvenú rascu, papriku, čierne a kajenské korenie a restujeme 1 minútu.
    4. Potom pridáme paradajkový pretlak a vodu a varíme 3 minúty pokiaľ sa väčšina vody nevyparí.
    5. Mäso nesmie byť vysušené, musí zostať šťavnaté.
    6. Necháme 10 minút vychladnúť.
    7. Uvaríme ryžu v osolenej vode domäkka.
    8. Pred servírovaním zohrejeme tortillu na panvici z oboch strán.
    9. Tesne po stred umiestnime ryžu, na ryžu dáme mäsovú zmes, ľadový šalát, kukuricu, čiernu fazuľu, paradajky pokrájané na kocky a posypeme koriandrom, nadrobno nakrájanou cibuľou a syrom.
    10. Zložíme spodnú stranu, aby nám nevypadla náplň, potom oba boky a nakoniec zrolujeme vrch. 
    11. Podávame s kyslou smotanou, jogurtom alebo guacamole na namáčanie. 
    Ďalšie inšpirácie