Preskočiť na obsah

Butter chicken

    Recept na indické butter chicken - lahodné maslové kura s chlebom Naan

    Maslové kura je jedným z najobľúbenejších karí na svete, a predsa jedným z najjednoduchších. Kuracie mäso je neuveriteľne jemné a omáčka taká lahodná, že ju budete chcieť jesť navždy.

    Ingrediencie

    • 2 PL masla 
    • 1 stredná cibuľa 
    • 4 strúčiky cesnaku 
    • 2 ČL garam masala 
    • 2 ČL červeného kari 
    • 1/2 ČL čili prášku 
    • 1 ČL mletého zázvoru 
    • 2 PL hladkej múky 
    • 1 PL olivového oleja 
    • 1 plechovka kokosového mlieka 
    • 1/4 šálky paradajkovej pasty 
    • 1 lyžička soli 
    • 1/4 lyžičky papriky 
    • 450 g vykostené kuracie prsia bez kože 
    • Horúca varená ryža 
    • Voliteľné: Čerstvé lístky koriandra a chlieb naan 

    Postup

    1. Zahrejeme veľkú panvicu na stredne vysokej teplote, pridáme maslo a cibuľu. Smažíme dosklovita cca 2-3 minúty. Pridáme cesnak, smažíme kým sa krásne nerozvonia cca 1 minútu. Potom pridáme garam marsala, kari, čili prášok a zázvor, varíme a miešame ešte 1 minútu, následne pridáme múku. Pokvapkáme olivovým olejom, kým sa nevytvorí pasta. Primiešame kokosové mlieko a paradajkový pretlak, varíme a miešame, kým sa zmes nespojí a mierne zhustne ( cca 1-2 minúty). Dochutíme soľou a korením. 
    2. Ponorným mixérom rozmixujeme a prelejeme do veľkej panvice. Pridáme kuracie mäso, jemne premiešame, aby sa mäso poriadne obalilo v zmesi. 
    3. Prikryjeme a varíme na nízkej teplote 3-4 hodiny. Podávame s ryžou. Ak chcete, posypte koriandrom a podávajte s chlebom naan. 
    Ďalšie inšpirácie