Maslové kura je jedným z najobľúbenejších karí na svete, a predsa jedným z najjednoduchších. Kuracie mäso je neuveriteľne jemné a omáčka taká lahodná, že ju budete chcieť jesť navždy.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na butter chicken
- 2 PL masla
- 1 stredná cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 ČL garam masala
- 2 ČL červeného kari
- 1/2 ČL čili prášku
- 1 ČL mletého zázvoru
- 2 PL hladkej múky
- 1 PL olivového oleja
- 1 plechovka kokosového mlieka
- 1/4 šálky paradajkovej pasty
- 1 lyžička soli
- 1/4 lyžičky papriky
- 450 g vykostené kuracie prsia bez kože
- Horúca varená ryža
- Voliteľné: Čerstvé lístky koriandra a chlieb naan
Postup prípravy butter chicken
- Zahrejeme veľkú panvicu na stredne vysokej teplote, pridáme maslo a cibuľu. Smažíme dosklovita cca 2-3 minúty. Pridáme cesnak, smažíme kým sa krásne nerozvonia cca 1 minútu. Potom pridáme garam marsala, kari, čili prášok a zázvor, varíme a miešame ešte 1 minútu, následne pridáme múku. Pokvapkáme olivovým olejom, kým sa nevytvorí pasta. Primiešame kokosové mlieko a paradajkový pretlak, varíme a miešame, kým sa zmes nespojí a mierne zhustne ( cca 1-2 minúty). Dochutíme soľou a korením.
- Ponorným mixérom rozmixujeme a prelejeme do veľkej panvice. Pridáme kuracie mäso, jemne premiešame, aby sa mäso poriadne obalilo v zmesi.
- Prikryjeme a varíme na nízkej teplote 3-4 hodiny. Podávame s ryžou. Ak chcete, posypte koriandrom a podávajte s chlebom naan.