Preskočiť na obsah

Pravý taliansky Caprese šalát s mozzarellou, jednoduchý a rýchly recept

Pravý taliansky Caprese šalát s mozzarellou - jednoduchý a rýchly recept

Šalát Caprese je jednoduchý a elegantný šalát vyrobený zo striedajúcich sa plátkov šťavnatých, zrelých paradajok a krémovej mozzarelly, ktoré sú posypané lístkami čerstvej bazalky a pokvapkané olivovým olejom a balzamikovým octom a následne posypané soľou a korením.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na caprese šalát

  • 1 šálka balzamikového octu 
  • ¼ šálky medu 
  • 3 veľké paradajky 
  • 1 balenie čerstvého syra mozzarella 
  • ¼ ČL soli 
  • ¼ ČL mletého čierneho korenia 
  • ½ šálky lístkov čerstvej bazalky 
  • ¼ šálky extra panenského olivového oleja 

Postup prípravy caprese šalátu

  1. Do malého hrnčeka dáme balzamikový ocot s medom a privedieme do varu. Následne znížime teplotu a varíme cca 10 min, kým zo zmesi nezostane cca 1/3 šálky. Dáme preč z ohňa a necháme vychladnúť. 
  2. Na servírovací tanier striedavo poukladáme na plátky nakrájané paradajky s mozzarellou. Posypeme soľou a čiernym korením, okolo plátkov naukladáme lístky bazalky a pokvapkáme olivovým olejom a balzamikovou redukciou. 
REKLAMA
28x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

1 názor na “Pravý taliansky Caprese šalát s mozzarellou, jednoduchý a rýchly recept”

  1. Pingback: Recepty s paradajkami, ako využiť túto letnú pochúťku na maximum 2023 | Svetové recepty

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *