Šalát Caprese je jednoduchý a elegantný šalát vyrobený zo striedajúcich sa plátkov šťavnatých, zrelých paradajok a krémovej mozzarelly, ktoré sú posypané lístkami čerstvej bazalky a pokvapkané olivovým olejom a balzamikovým octom a následne posypané soľou a korením.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na caprese šalát
- 1 šálka balzamikového octu
- ¼ šálky medu
- 3 veľké paradajky
- 1 balenie čerstvého syra mozzarella
- ¼ ČL soli
- ¼ ČL mletého čierneho korenia
- ½ šálky lístkov čerstvej bazalky
- ¼ šálky extra panenského olivového oleja
Postup prípravy caprese šalátu
- Do malého hrnčeka dáme balzamikový ocot s medom a privedieme do varu. Následne znížime teplotu a varíme cca 10 min, kým zo zmesi nezostane cca 1/3 šálky. Dáme preč z ohňa a necháme vychladnúť.
- Na servírovací tanier striedavo poukladáme na plátky nakrájané paradajky s mozzarellou. Posypeme soľou a čiernym korením, okolo plátkov naukladáme lístky bazalky a pokvapkáme olivovým olejom a balzamikovou redukciou.
Pingback: Recepty s paradajkami, ako využiť túto letnú pochúťku na maximum 2023 | Svetové recepty