Preskočiť na obsah

Caprese šalát s mozzarellou

    Pravý taliansky Caprese šalát s mozzarellou - jednoduchý a rýchly recept

    Šalát Caprese je jednoduchý a elegantný šalát vyrobený zo striedajúcich sa plátkov šťavnatých, zrelých paradajok a krémovej mozzarelly, ktoré sú posypané lístkami čerstvej bazalky a pokvapkané olivovým olejom a balzamikovým octom a následne posypané soľou a korením.

    Ingrediencie

    • 1 šálka balzamikového octu 
    • ¼ šálky medu 
    • 3 veľké paradajky 
    • 1 balenie čerstvého syra mozzarella 
    • ¼ ČL soli 
    • ¼ ČL mletého čierneho korenia 
    • ½ šálky lístkov čerstvej bazalky 
    • ¼ šálky extra panenského olivového oleja 

    Postup

    1. Do malého hrnčeka dáme balzamikový ocot s medom a privedieme do varu. Následne znížime teplotu a varíme cca 10 min, kým zo zmesi nezostane cca 1/3 šálky. Dáme preč z ohňa a necháme vychladnúť. 
    2. Na servírovací tanier striedavo poukladáme na plátky nakrájané paradajky s mozzarellou. Posypeme soľou a čiernym korením, okolo plátkov naukladáme lístky bazalky a pokvapkáme olivovým olejom a balzamikovou redukciou. 
    Ďalšie inšpirácie