Táto chutná indická kuracia kari rezancová polievka je nabitá prísadami na posilnenie vášho imunitného systému a dá sa ľahko uvariť tiež na vegánsky alebo vegetariánsky spôsob.
Ingrediencie
- 180 g širokých ryžových rezancov
- 2 PL Ghee masla
- 450 g vykostených kuracích pŕs
- 1 stredná cibuľa
- 2/3 šálky nakrájanej čerstvej mrkvy
- 3 bobkové listy
- 2 PL mletého čerstvého zázvoru
- 1 stonka citrónovej trávy
- 1 celý badián
- 1 polievková lyžica kari
- 2 čajové lyžičky mletej kurkumy
- 1 strúčik cesnaku
- 1/2 ČL soli
- 1/4 ČL kajenského korenia
- 2 filety sardel
- 2 lyžice bieleho vínneho octu
- 1 l kurací vývar
- 1 plechovka kokosového mlieka
- 2 PL hnedého cukru
- 1 a 1/2 šálky nasekaného čerstvého kelu
- 1/2 šálky cherry paradajok
Postup
- Rezance uvaríme v poriadne osolenej vode, kým nebudú al dente. Medzitým si vo väčšom hrnci necháme rozpustiť 1 polievkovú lyžicu ghee na stredne vysokej teplote. Pridáme kuracie mäso a restujeme 4-5 minút, potom ho odstránime z panvice. Do rovnakého masla, z ktorého sme vybrali mäso dáme cibuľu a mrkvu a restujeme, kým nezmäknú (12-15 minút). Pridáme bobkový list, zázvor, citrónovú trávu, badián, kari, kurkumu, cesnak, soľ, kajenské korenie a ak chcete mleté filety sardel. Restujeme ešte 1 minútu.
- Do panvice pridáme ocot, varíme 30 sekúnd a zamiešame. Pridáme vývar, kokosové mlieko a hnedý cukor. Privedieme do varu a následne znížime teplo. Pridáme kel a paradajky, dusíme do mäkka (6-8 minút).
- Odstránime bobkové listy, citrónovú trávu a badián. Do zmesi pridáme rezance a mäso a zohrejeme.