Česká kuchyňa sa vyznačuje svojím bohatým kulinárnym dedičstvom a storočiami overenými receptami, ktoré potešia srdce aj žalúdok. Jej základom sú plné, výživné jedlá, ktoré poskytujú pohodlie a teplo domova. Tradičné české jedlá ako kulajda, bramboračka alebo sviečková na smotane sú neoddeliteľnou súčasťou národnej identity. V tejto kategórii objavíte recepty a suroviny, ktoré sú charakteristické pre Českú republiku a ktoré sa stali neoddeliteľnou súčasťou jej kulinárskej tradície. Nechajte sa uniesť chuťami strednej Európy a objavte bohatstvo a autenticitu českých kulinárnych skvostov.
Pokiaľ ste mali to šťastie a vyrastali ste v slovenskej domácnosti alebo máte slovenské korene, pravdepodobne ste už mali tú česť vyskúšať tradičné šuhajdy. Tento… Čítať viac »Najlepšie šuhajdy, fantastický recept
Karamelové grilážky s orechami sú jedným z tých dezertov, ktorý prináša spomienky na detstvo, na babičkine kuchynské dobrodružstvá alebo na radostné sviatky strávené v rodinnom… Čítať viac »Karamelové grilážky s orechami, najlepší recept
Včelie úliky alebo aj osie hniezda sú jedným z najobľúbenejších nepečených vianočných koláčikov na Slovensku a v Českej republike. Pripravujú sa veľmi rýchlo a jednoducho a… Čítať viac »Včelie úliky, originálny recept
Vanilkové rožky sú jedným z najznámejších vianočných cukroviniek. Pôvodný recept pochádza z Rakúska, ale sú veľmi obľúbené na Slovensku, v Maďarsku, v Poľsku, v Českej… Čítať viac »Babičkine vanilkové rožky, vianočný recept