Úžasné jedlo vhodné na piknik aj letnú večeru. Vychutnajte si bohatý zeleninový šalát s cestovinou, ktorý dokážete pripraviť rýchlo a jednoducho v priebehu 30 minút.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na cestovinový šalát
- 1 bal. špagety ( alebo iné cestoviny)
- 120 ml olivový olej
- 60 ml červený vínny ocot
- 65 g strúhaný parmezán
- 1 strúčik cesnaku
- Oregano
- tymián
- mletá červená paprika
- soľ
- mleté čierne korenie
- 300 g cherry paradajky
- 225 g mozzarelly
- 200 g salámy
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 uhorka
- 100 g čierne olivy
- 1/2 červenej cibule
- čerstvá bazalka
Postup prípravy cestovinového šalátu
- Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Scedíme a špagety odložíme bokom.
- V miske si zmiešame olej, ocot, parmezán, cesnak, oregano, tymián, papriku a dochutíme soľou a korením.
- Do druhej misy si dáme uvarené špagety, nakrájané paradajky, na kocky nakrájanú mozzarellu, salámu, červenú a zelenú papriku nakrájané na pásiky, olivy a cibuľu na prúžky. Prelejeme dressingom, premiešame, podľa potreby dosolíme alebo dokoreníme a podávame s čerstvou bazalkou.