Preskočiť na obsah

Cestoviny s hubami a špenátom, chutný recept

Cestoviny s hubami a špenátom - chutný recept

Výborné cestoviny s hubami a špenátom, ktoré pripravíte v priebehu 30 minút.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na cestoviny s hubami a špenátom

  • 400 g cestoviny (rigatoni) 
  • 5 PL masla 
  • 450 g čerstvých húb 
  • 180 g baby špenát 
  • 5 strúčikov cesnaku 
  • 2 PL balzamikový ocot 
  • Vločky červenej papriky 
  • mleté ​​čierne korenie 
  • soľ 
  • 120 ml smotany na šľahanie 
  • 25 g strúhaný parmezán  

Postup prípravy cestovín s hubami a špenátom

  1. Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme cestoviny, kým nebudú al dente. Pred scedením si odložíme hrnček vody a zvyšnú vodu scedíme. Uvarené cestoviny odložíme bokom. 
  2. Vo veľkej panvici si necháme roztopiť maslo. Keď je maslo horúce, pridáme huby huby a varíme za občasného miešania dozlatista asi 8 minút. Pridáme prelisovaný cesnak a restujeme ďalšiu minútu. 
  3. Pridáme balzamiko a vločky červenej papriky, osolíme, okoreníme. Restujeme, kým sa ocot neodparí ( asi 2 minúty). 
  4. Prilejeme smotanu, pridáme parmezán  poriadne premiešame. Nakoniec pridáme špenát a dusíme, kým špenát nezvädne. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme.  
  5. Do panvice vložíme cestoviny a premiešame, aby sa všetky cestoviny poriadne obalili. Ak je omáčka príliš hustá, prilejeme rezervovanú vodu s cestovín. Podávame teplé.  
REKLAMA
9x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *