Reklama
Dezerty

Cheesecake s arašidovým maslom a čokoládou – chutný recept

Reklama

Cheesecake s arašidovým maslom a čokoládou je dokonalým dezertom pre všetkých milovníkov arašidového masla a čokolády. Tento dezert kombinuje krémovú vrstvu syra s chrumkavým arašidovým krémom a horkou čokoládou. Tento cheesecake je obľúbený nielen medzi fanúšikmi arašidového masla a čokolády, ale aj medzi tými, ktorí milujú cheesecake dezerty. Vzhľadom na to, že je relatívne jednoduchý na prípravu, môže byť perfektným dezertom pre rôzne príležitosti.

Ingrediencie

Krusta  

  • 240 g Oreo sušienok
  • 3 PL kryštálového cukru
  • Štipka soli
  • 70 g masla

Náplň 

  • 450 g smotanového syra
  • 200 g hnedého cukru
  • Štipka soli
  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • 4 vajcia
  • 260 g arašidového masla
  • 180 ml smotany na šľahanie
  • 120 ml kyslej smotany

Čokoládová ganache 

  • 170 g horkej čokolády
  • 180 ml smotany na šľahanie
  • Štipka soli

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C a formu na pečenie vymažeme maslom.
  2. Do mixéra dáme oreo sušienky, maslo a štipku soli a rozmixujeme. Vzniknutú zmes pripomínajúcu mokrý piesok povtláčame na dno a boky pripravenej formy. Takto pripravenú formu vložíme na 10 minúty do rúry, potom necháme na mriežke vychladnúť a znížime teplotu rúry na 160 °C.
  3. V mise vyšľaháme smotanový syr na strednom stupni, dohladka (3 až 4 minúty). Pridáme cukor a soľ a šľaháme dohladka. Potom pridáme vanilkový extrakt a šľaháme asi 3 sekúnd.
  4. Postupne po jednom zašľahávame vajcia a nakoniec pridáme arašidové maslo, smotanu na šľahanie a kyslú smotanu. Šľaháme dohladka asi 1 minútu. Vzniknutú zmes nalejeme do vychladnutej formy a vrch jemne uhladíme.
  5. Dno formy zabalíme do dvojitej vrstvy alobalu a vložíme do pekáča s hlbším dnom, do ktorého nalejeme vriacu vodu asi do polovice formy na pečenie.
  6. Pečieme, kým nezačne vrch hnednúť a praskať ( cca 1 – 1, 5 hod). Vypneme rúru, pootvoríme dvierka a necháme 1 hodinu chladnúť. Potom ho vyberieme z rúry, odstránime alobal a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Nakoniec ho zakryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky na 4 hodiny, ideálne cez noc.
  7. Do sklenej misky dáme čokoládu a v malom hrnčeku zohrejeme smotanu tak, aby bola horúca ale nevrela. Pripravenú čokoládu zalejeme smotanou a necháme 10 minút postáť. Potom pridáme soľ a zamiešame dohladka. Pripravenú ganache nalejeme navrch cheesecaku alebo ho ním jemne prelejeme (podľa chuti).
Reklama

Vyskúšajte tiež

Grilované paradajky s tahini dipom – najlepší recept na grilovanú zeleninu

Paradajky na grile s tahini dipom sú vynikajúcim jedlom, ktoré kombinuje svieže a sladké chute paradajok s bohatou a krémovou…

31 mája, 2023

Grilovaná špargľa – FIT recept na leto

Grilovaná špargľa je skvelá letná pochúťka, ktorá prináša do jedálnička výnimočnú chuť a textúru. Táto zelenina je bohatá na živiny…

27 mája, 2023

Grilované zeleninové špízy – vegetariánsky recept

Grilované zeleninové špízy sú výbornou voľbou pre vegetariánov, ale aj pre všetkých, ktorí radi vychutnávajú pestrofarebné a chutné jedlá. Tieto…

27 mája, 2023

Ako spracovať reďkovku – recept na nakladané reďkovky

Nakladané reďkovky sú skvelým spôsobom, ako využiť sezónne reďkovky a pridať do jedál chrumkavú a kyselo-sladkú príchuť. Tento konzervovaný pokrm…

26 mája, 2023

Citrónový džem – overený recept

Citrónový džem je vytvorený z citrónovej šťavy, citrónovej kôry, cukru a vody. Tieto ingrediencie sa spolu varia a zahustia, vytvárajúc…

24 mája, 2023

Sladká chilli omáčka – jednoduchý recept

Sladká chilli omáčka je populárna a viacúčelová omáčka, ktorá je známa svojou sladkou a pikantnou chuťou. Táto omáčka pochádza z…

24 mája, 2023
Reklama