Preskočiť na obsah

Cheesecake s arašidovým maslom a čokoládou, chutný recept

Cheesecake s arašidovým maslom a čokoládou - chutný recept

Cheesecake s arašidovým maslom a čokoládou je dokonalým dezertom pre všetkých milovníkov arašidového masla a čokolády. Tento dezert kombinuje krémovú vrstvu syra s chrumkavým arašidovým krémom a horkou čokoládou. Tento cheesecake je obľúbený nielen medzi fanúšikmi arašidového masla a čokolády, ale aj medzi tými, ktorí milujú cheesecake dezerty. Vzhľadom na to, že je relatívne jednoduchý na prípravu, môže byť perfektným dezertom pre rôzne príležitosti.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na cheesecake s arašidovým maslom

Krusta  

  • 240 g Oreo sušienok  
  • 3 PL kryštálového cukru 
  • Štipka soli 
  • 70 g masla 

Náplň 

  • 450 g smotanového syra 
  • 200 g hnedého cukru  
  • Štipka soli 
  • 2 ČL vanilkového extraktu  
  • 4 vajcia 
  • 260 g arašidového masla  
  • 180 ml smotany na šľahanie 
  • 120 ml kyslej smotany 

Čokoládová ganache 

  • 170 g horkej čokolády 
  • 180 ml smotany na šľahanie 
  • Štipka soli 

Postup prípravy na cheesecake s arašidovým maslom

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C a formu na pečenie vymažeme maslom. 
  2. Do mixéra dáme oreo sušienky, maslo a štipku soli a rozmixujeme. Vzniknutú zmes pripomínajúcu mokrý piesok povtláčame na dno a boky pripravenej formy. Takto pripravenú formu vložíme na 10 minúty do rúry, potom necháme na mriežke vychladnúť a znížime teplotu rúry na 160 °C. 
  3. V mise vyšľaháme smotanový syr na strednom stupni, dohladka (3 až 4 minúty). Pridáme cukor a soľ a šľaháme dohladka. Potom pridáme vanilkový extrakt a šľaháme asi 3 sekúnd.  
  4. Postupne po jednom zašľahávame vajcia a nakoniec pridáme arašidové maslo, smotanu na šľahanie a kyslú smotanu. Šľaháme dohladka asi 1 minútu. Vzniknutú zmes nalejeme do vychladnutej formy a vrch jemne uhladíme.  
  5. Dno formy zabalíme do dvojitej vrstvy alobalu a vložíme do pekáča s hlbším dnom, do ktorého nalejeme vriacu vodu asi do polovice formy na pečenie.  
  6. Pečieme, kým nezačne vrch hnednúť a praskať ( cca 1 – 1, 5 hod). Vypneme rúru, pootvoríme dvierka a necháme 1 hodinu chladnúť. Potom ho vyberieme z rúry, odstránime alobal a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Nakoniec ho zakryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky na 4 hodiny, ideálne cez noc.   
  7. Do sklenej misky dáme čokoládu a v malom hrnčeku zohrejeme smotanu tak, aby bola horúca ale nevrela. Pripravenú čokoládu zalejeme smotanou a necháme 10 minút postáť. Potom pridáme soľ a zamiešame dohladka. Pripravenú ganache nalejeme navrch cheesecaku alebo ho ním jemne prelejeme (podľa chuti). 
REKLAMA
14x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *