15x hodnotené

Tradičné mexické jedlo, ktoré sa skladá z jemne opražených a nakrájaných kukuričných tortíl. Chilaquiles sa zvyčajne jedia na raňajky alebo desiatu. Chilaquiles je možné podávať s praženými fazuľkami, vajíčkami (miešanými alebo vyprážanými) a guacamole ako prílohou.

Ingrediencie

Na tortilové chipsy

Na salsu roja

Skúste tiež:  Najlepšia avokádová nátierka - jednoduchý a zdravý recept

Postup prípravy

  1. Na panvici necháme rozpáliť olej a vysmažíme na ňom dozlatista a dochrumkava kukuričné tortily pokrájané na 8 trojuholníčkov.
  2. Postupne ich vyberáme na kuchynskú utierku, aby sme ich zbavili prebytočného oleja a jemne osolíme.
  3. Do kuchynského mixéra vložíme pokrájané paradajky, cibuľu, jalapeño, cesnak a zalejeme cca 250 mililitrami kuracieho vývaru.
  4. Rozmixujeme dohladka.
  5. Do veľkej panvice nalejeme dve čajové lyžičky oleja a zahrejeme.
  6. Pridáme rozmixovanú salsu a za občasného miešania varíme na strednom stupni cca 5 až 10 minút, kým mierne nezhustne.
  7. V prípade potreby dolejeme zvyšný vývar na rozriedenie a dochutíme soľou.
  8. Do hotovej zmesi pridáme vysmažené chipsy a miešame, kým sa chipsy nezohrejú a neobalia v salse.
  9. Podávame teplé, ozdobené avokádom alebo guacamole a s volským okom. 
Skúste tiež:  Nadýchaná a zdravá bryndzová nátierka - najlepší recept