Cícerová nátierka alebo hummus je lahodná nátierka vyrobená z cíceru. Bežne sa konzumuje na Strednom východe a v Stredomorí. Hummus je veľmi obľúbený a zdravý a môže sa konzumovať aj v kombinácií s mletým mäsom alebo zeleninou.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na cícerovú nátierku
- 200 g cíceru z konzervy
- 50 g masla
- ½ cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- Olivový olej
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Mletá červená paprika
- Šťava z limety
Postup prípravy cícerovej nátierky
- Na panvicu dáme rozohriať olivový olej a orestujeme cibuľku dosklovita. Pridáme červenú papriku a odstavíme z ohňa.
- Do mixéra dáme cícer aj s nálevom, orestovanú cibuľu, cesnak, soľ, korenie a limetkovú šťavu. Rozmixujeme do hladkej zmesi.
- Pridáme maslo a poriadne premiešame, podľa chuti dosolíme či dokoreníme.
- Podávame s čerstvým pečivom.