Chickpea & Potato Curry je vegánske kari, ktoré sa zvyčajne podáva s ryžou. S týmto jednoduchým receptom dokážete toto chutné jedlo pripraviť za menej ako 30 minút.
Ingrediencie
- 1 PL repkového oleja
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 ČL mletého čerstvého zázvoru
- 2 ČL lyžičky mletého koriandra
- 1 ČL garam masala
- 1 ČL čili prášku
- 1/2 ČL soli
- 1/2 ČL mletého kmínu
- 1/4 ČL mletej kurkumy
- 1 plechovka drvených paradajok
- 2 plechovky cíceru
- 1 veľký zemiak na pečenie
- 2 a 1/2 šálky zeleninového vývaru
- 1 PL limetkovej šťavy
- Nasekaný čerstvý koriander
- Horúca varená ryža
- Voliteľné: Nakrájaná červená cibuľa a kolieska limetky
Postup
- Vo veľkej panvici zohrejeme olej na stredne vysokej teplote, pridáme cibuľu a opečieme dosklovita cca 2-4 minúty. Pridáme cesnak, zázvor a suché korenie, varíme a miešame 1 minútu. Primiešame paradajky a znížime teplotu na minimum.
- Vmiešame cícer, zemiaky a vývar. Varíme prikryté na nízkej teplote, kým zemiaky nezmäknú a chute sa nezmiešajú (cca 6-8 hodín).
- Vmiešame limetkovú šťavu a posypeme koriandrom. Podávame s ryžou a podľa chuti s červenou cibuľou a kolieskami limetky.