Preskočiť na obsah

Cícerovo-zemiakové kari, pravý indický recept

Cícerovo-zemiakové kari - pravý indický recept

Chickpea & Potato Curry je vegánske kari, ktoré sa zvyčajne podáva s ryžou. S týmto jednoduchým receptom dokážete toto chutné jedlo pripraviť za menej ako 30 minút.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na cícerovo-zemiakové kari

  • 1 PL repkového oleja 
  • 1 stredná cibuľa 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 2 ČL mletého čerstvého zázvoru 
  • 2 ČL lyžičky mletého koriandra 
  • 1 ČL garam masala 
  • 1 ČL čili prášku 
  • 1/2 ČL soli 
  • 1/2 ČL mletého kmínu 
  • 1/4 ČL mletej kurkumy 
  • 1 plechovka drvených paradajok 
  • 2 plechovky cíceru  
  • 1 veľký zemiak na pečenie 
  • 2 a 1/2 šálky zeleninového vývaru 
  • 1 PL limetkovej šťavy 
  • Nasekaný čerstvý koriander 
  • Horúca varená ryža 
  • Voliteľné: Nakrájaná červená cibuľa a kolieska limetky 

Postup prípravy cícerovo-zemiakového kari

  1. Vo veľkej panvici zohrejeme olej na stredne vysokej teplote, pridáme cibuľu a opečieme dosklovita cca 2-4 minúty. Pridáme cesnak, zázvor a suché korenie, varíme a miešame 1 minútu. Primiešame paradajky a znížime teplotu na minimum. 
  2. Vmiešame cícer, zemiaky a vývar. Varíme prikryté na nízkej teplote, kým zemiaky nezmäknú a chute sa nezmiešajú (cca 6-8 hodín). 
  3. Vmiešame limetkovú šťavu a posypeme koriandrom. Podávame s ryžou a podľa chuti s červenou cibuľou a kolieskami limetky.
REKLAMA
26x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *