Citrónové crinkles sú ideálnym koláčikom na vianočné sviatky. Vyskúšajte náš recept na popraskané citrónové sušienky, ktoré sú naozaj úžasné.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na citrónové crinkles
- 240 g hladká múka
- 50 g práškový cukor
- 2 ČL prášok do pečiva
- 1 bal vanilkový cukor
- 1 vajce
- 70 g zmäknutého masla
- 2 citróny ( alebo viac podľa chuti)
Na obaľovanie
- Práškový cukor
Postup prípravy citrónových crinkles
- Rúru si predhrejeme na 170 °C a plech si vystelieme papierom na pečenie.
- V mise si vymiešame zmäknuté maslo s práškovým a vanilkovým cukrom do krémova. Potom pridáme strúhanú citrónovú kôru, šťavu z citrónov podľa chuti a vajce.
- Prisypeme múku a prášok do pečiva. Rukami alebo vareškou vymiesime kompaktné cesto, ak chceme viac citrónové pridáme ešte kôru alebo šťavu. Ak chceme výraznejšiu farbu, pridáme trochu kurkumy. Misu prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky aspoň na 1 – 2 hodiny.
- Do taniera alebo širšej misky si dáme práškový cukor. Lyžičkou odoberáme z vychladnutého cesta a vytvarujeme guličky s veľkosťou asi 2,5 cm. Guličky dôkladne vyvaľkáme v práškovom cukre a ukladáme ich na pripravený plech vo vzdialenosti aspoň 3 cm od seba. Takto spotrebujeme všetko cesto.
- Pečieme asi 10 – 12 minút, po dopečení necháme na plechu 5 minúť chladnúť, potom vyberieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.