Preskočiť na obsah

Citrónové crinkles, recept na popraskané citrónové sušienky

Citrónové crinkles - recept na popraskané citrónové sušienky

Citrónové crinkles sú ideálnym koláčikom na vianočné sviatky. Vyskúšajte náš recept na popraskané citrónové sušienky, ktoré sú naozaj úžasné.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na citrónové crinkles

  • 240 g hladká múka 
  • 50 g práškový cukor 
  • 2 ČL prášok do pečiva 
  • 1 bal vanilkový cukor 
  • 1 vajce 
  • 70 g zmäknutého masla 
  • 2 citróny ( alebo viac podľa chuti) 

Na obaľovanie

  • Práškový cukor  

Postup prípravy citrónových crinkles

  1. Rúru si predhrejeme na 170 °C a plech si vystelieme papierom na pečenie.  
  2. V mise si vymiešame zmäknuté maslo s práškovým a vanilkovým cukrom do krémova. Potom pridáme strúhanú citrónovú kôru, šťavu z citrónov podľa chuti a vajce.  
  3. Prisypeme múku a prášok do pečiva. Rukami alebo vareškou vymiesime kompaktné cesto, ak chceme viac citrónové pridáme ešte kôru alebo šťavu. Ak chceme výraznejšiu farbu, pridáme trochu kurkumy. Misu prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky aspoň na 1 – 2 hodiny.  
  4. Do taniera alebo širšej misky si dáme práškový cukor. Lyžičkou odoberáme z vychladnutého cesta a vytvarujeme guličky s veľkosťou asi 2,5 cm. Guličky dôkladne vyvaľkáme v práškovom cukre a ukladáme ich na pripravený plech vo vzdialenosti aspoň 3 cm od seba. Takto spotrebujeme všetko cesto.   
  5. Pečieme asi 10 – 12 minút, po dopečení necháme na plechu 5 minúť chladnúť, potom vyberieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť. 
REKLAMA
15x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *