Ochutnajte tento výborný dezert, ktorý sa bude rozplývať na jazyku. Truffles sa vďaka tomuto receptu dajú pripraviť veľmi rýchlo a jednoducho a ponúkajú nekonečnú možnosť chutí.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na čokoládové truffles
- 225 g horkej čokolády
- 120 ml smotany na šľahanie alebo kokosového mlieka
- ¼ ČL vanilkového extraktu
- Kakao na obaľovanie
Postup prípravy čokoládových truffles
- Smotanu zohrejeme, aby bola horúca ( nesmie vrieť). Do sklenej misky nalámeme na malé kúsočky čokoládu a zalejeme ju smotanou. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.
- Misu odložíme na 2 hodiny do chladničky, aby zmes stuhla. Po vybratí z chladničky a pomocou lyžičky odoberieme po kúskoch čokoládovú hmotu a tvarujeme guľôčku. Nakoniec ju obalíme v kakaovom prášku.
Truffles môžete vyrobiť s rozličnými príchuťami:
- Mätové – do rozpustenej čokolády pridáme mätový extrakt.
- Oreo – namiesto kakaového prášku obaľujeme guľôčky v rozdrobených oreo sušienkach
- Arašidové – do čokoládovej zmesi primiešame arašidové maslo
- Kokosové – guľôčky obaľujeme v strúhanom kokose
- Pistáciové – namiesto kakaového prášku obaľujeme guľôčky v drvených pistáciách
- Malinové – malinu obalíme v čokoládovej zmesi, do ktorej sme pridali trochu masla. Obaľujeme v lyofilizovaných malinách.