Reklama
Dezerty

Čokoládovo karamelové cookies – originálny recept

Reklama

Viete aké je tajomstvo týchto prekvapivo jednoduchých čokoládovo-karamelových sušienok? Jemné karamelové cukríky Werther’s Original. Tieto sušienky na báze kakaa naplnené nasekanou horkosladkou čokoládou predstavujú dokonalý čokoládový dezert, ktorý si veľmi rýchlo obľúbite.

[sc name=“reklama_1″][/sc]

Ingrediencie

  • 240 g hladká múka
  • 5 PL holandského kakaa
  • 2 ČL prášok na pečenie
  • Štipka soli
  • 230 g maslo izbovej teploty
  • 100 g kryštálový cukor
  • 200 g hnedý cukor
  • 2 vajcia
  • 2 ČL vanilkový extrakt
  • 60 g cmar
  • 200 – 300 g nasekanej horkej čokolády (podľa chuti)
  • 36 ks jemných karamelových cukríkov ( napr. Werther’s Original Soft Caramels)
  • Vločky morskej soli na posypanie
[sc name=“reklama_martinus“ ][/sc]

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C a plechy si vystelieme papierom na pečenie.
  2. Do väčšej misky si preosejeme múku, kakao, prášok do pečiva a soľ a premiešame. V druhej veľkej mise si vyšľaháme maslo s cukrom ( biely a hnedý) na strednej rýchlosti do svetlej a nadýchanej hmoty, asi 3 minúty. Znížime rýchlosť a po jednom zašľahávame vajcia a vanilku. Potom pridáme na dvakrát múčnu zmes striedavo s cmarom a šľaháme, kým sa cesto nespojí. Nakoniec vareškou vmiešame nasekanú čokoládu  a cesto odložíme do chladničky na 30 minút.
  3. Karamelky si roztlačíme pomocou zadnej strany lyžice a naberám cca 2 PL cesta, ktoré roztlačíme po oboch stranách roztlačenej karamelky. ( karamelka musí byť zo všetkých strán zakrytá cestom). Takto spracujeme všetko cesto, pričom pripravené cookies ukladáme na plech 3-5 cm od seba. Ak je cesto príliš lepivé, znova ho umiestnime do chladničky.
  4. Pred pečením posypeme jemne cookies soľou a pečieme 10 až 12 minút. Po vytiahnutí z rúry necháme 5 minúť chladnúť na plechu a potom ich vyberieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.
[sc name=“reklama_koniec_clanku“ ][/sc]
Reklama

Vyskúšajte tiež

Grilovaná špargľa – FIT recept na leto

Grilovaná špargľa je skvelá letná pochúťka, ktorá prináša do jedálnička výnimočnú chuť a textúru. Táto zelenina je bohatá na živiny…

27 mája, 2023

Grilované zeleninové špízy – vegetariánsky recept

Grilované zeleninové špízy sú výbornou voľbou pre vegetariánov, ale aj pre všetkých, ktorí radi vychutnávajú pestrofarebné a chutné jedlá. Tieto…

27 mája, 2023

Ako spracovať reďkovku – recept na nakladané reďkovky

Nakladané reďkovky sú skvelým spôsobom, ako využiť sezónne reďkovky a pridať do jedál chrumkavú a kyselo-sladkú príchuť. Tento konzervovaný pokrm…

26 mája, 2023

Citrónový džem – overený recept

Citrónový džem je vytvorený z citrónovej šťavy, citrónovej kôry, cukru a vody. Tieto ingrediencie sa spolu varia a zahustia, vytvárajúc…

24 mája, 2023

Sladká chilli omáčka – jednoduchý recept

Sladká chilli omáčka je populárna a viacúčelová omáčka, ktorá je známa svojou sladkou a pikantnou chuťou. Táto omáčka pochádza z…

24 mája, 2023

Najlepší slivkový lekvár – rýchly recept

Slivkový lekvár je tradičným a obľúbeným ovocným džemom, ktorý sa vyrába z čerstvých sliviek. Tento džem je sladký, aromatický a…

23 mája, 2023
Reklama