Viete aké je tajomstvo týchto prekvapivo jednoduchých čokoládovo-karamelových sušienok? Jemné karamelové cukríky Werther’s Original. Tieto sušienky na báze kakaa naplnené nasekanou horkosladkou čokoládou predstavujú dokonalý čokoládový dezert, ktorý si veľmi rýchlo obľúbite.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na čokoládovo karamelové cookies
- 240 g hladká múka
- 5 PL holandského kakaa
- 2 ČL prášok na pečenie
- Štipka soli
- 230 g maslo izbovej teploty
- 100 g kryštálový cukor
- 200 g hnedý cukor
- 2 vajcia
- 2 ČL vanilkový extrakt
- 60 g cmar
- 200 – 300 g nasekanej horkej čokolády (podľa chuti)
- 36 ks jemných karamelových cukríkov ( napr. Werther’s Original Soft Caramels)
- Vločky morskej soli na posypanie
Postup prípravy čokoládovo karamelových cookies
- Rúru si predhrejeme na 180 °C a plechy si vystelieme papierom na pečenie.
- Do väčšej misky si preosejeme múku, kakao, prášok do pečiva a soľ a premiešame. V druhej veľkej mise si vyšľaháme maslo s cukrom ( biely a hnedý) na strednej rýchlosti do svetlej a nadýchanej hmoty, asi 3 minúty. Znížime rýchlosť a po jednom zašľahávame vajcia a vanilku. Potom pridáme na dvakrát múčnu zmes striedavo s cmarom a šľaháme, kým sa cesto nespojí. Nakoniec vareškou vmiešame nasekanú čokoládu a cesto odložíme do chladničky na 30 minút.
- Karamelky si roztlačíme pomocou zadnej strany lyžice a naberám cca 2 PL cesta, ktoré roztlačíme po oboch stranách roztlačenej karamelky. ( karamelka musí byť zo všetkých strán zakrytá cestom). Takto spracujeme všetko cesto, pričom pripravené cookies ukladáme na plech 3-5 cm od seba. Ak je cesto príliš lepivé, znova ho umiestnime do chladničky.
- Pred pečením posypeme jemne cookies soľou a pečieme 10 až 12 minút. Po vytiahnutí z rúry necháme 5 minúť chladnúť na plechu a potom ich vyberieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.