Preskočiť na obsah

Nepečený čokoládovo – mätový cheesecake, chutný recept

Nepečený čokoládovo – mätový cheesecake - chutný recept

Tento recept na nepečený čokoládovo-mätový cheesecake je ideálny pre tých, ktorí hľadajú rýchly a jednoduchý dezert bez pečenia. Cheesecake má sviežu mätovú chuť, ktorá sa skvele dopĺňa s čokoládou. Základom sú sušienky Oreo, ktoré sa miešajú s maslom a stláčajú do dna tortovej formy. Následne sa pripraví krém z krémovej syrovnej nátierky, smotany a ďalších ingrediencií, ktorý sa rozotrie na vrch koláča a nechá sa stuhnúť v chladničke. Nakoniec sa cheesecake ozdobí ďalšou vrstvou krému a čokoládovými kúskami.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na čokoládovo-mätový cheesecake

Krusta

  • 350 g sušienok Oreo 
  • 100 g masla 

Náplň

  • 680 g krémového syra  
  • 100 g kryštálového cukru 
  • 90 g práškového cukru 
  • 1 ČL vanilkového extraktu  
  • ¼ ČL extraktu z mäty piepornej  
  • 300 ml smotany na šľahanie  
  • zelené gélové farbivo na potraviny  
  • 100 g čokoládových kúskov 

Postup prípravy na čokoládovo-mätový cheesecake

  1. Sušienky Oreo vložíme do mixéra a rozmixujeme nadrobno. Pridáme rozpustené maslo a poriadne premiešame. Túto zmes rovnomerne rozotrieme na dno tortovej formy a lyžicou postláčame po celom dne a po bokoch. Dáme do mrazničky, pokiaľ pripravíme náplň. 
  2. Do misy od kuchynského robota vložíme krémový syr a šľaháme. Prisypeme kryštálový cukor a premiešame. Potom pridáme práškový cukor, vanilkový a mätový extrakt a všetko spolu zašľaháme. Na chvíľku odložíme bokom. 
  3. V druhej mise vyšľaháme šľahačku. Pomaly a zľahka pridávame šľahačku do zmesi z krémového syra a premiešavame. Keď budeme mať zapracovanú všetku šľahačku, ochutnáme a podľa chuti dolejeme ešte mätový extrakt. Pridáme zelené farbivo a zľahka premiešame. Nakoniec prisypeme čokoládové kúsky  jemne zamiešame.  
  4. Náplň nalejeme na oreo zmes, prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky na 8 hodín, ideálne na celú noc.  
  5. Podávame posypané čokoládovými kúskami alebo preliate rozpustenou čokoládou.  
REKLAMA
104x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *