Preskočiť na obsah

Čokoládovo-pomarančové crinkles, originálny recept

Čokoládovo-pomarančové crinkles - originálny recept

Recept na čokoládovo–pomarančové crinkles sušienky je veľmi jednoduchý a rýchly. Vyskúšajte tento overený postup a vychutnajte si lahodnú chuť, ktorá nesmie chýbať na žiadnom vianočnom stole.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na čokoládovo-pomarančové crinkles

  • 220 g horká čokoláda 
  • 60 g zmäknutého masla 
  • 2 vajcia 
  • 100 g práškový cukor 
  • 200 g hladká múka 
  • 2 ČL prášok do pečiva 
  • 3 PL pomarančovej šťavy        
  • kôra z 1 pomaranča 
  • podľa chuti môžeme pridať ešte pomarančový likér 

Na obaľovanie

  • práškový cukor 

Postup prípravy čokoládovo-pomarančových crinkles

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C a plech si vystelieme papierom na pečenie.  
  2. Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu s maslom. Pridáme pomarančovú kôru a pomarančovú šťavu, podľa chuti aj likér.  
  1. V mise si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, prisypeme múku s práškom do pečiva a prilejeme čokoládovú zmes. Rukami alebo vareškou vymiesime kompaktné cesto. Misu prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky na 4 – 5 hod., ideálne cez noc.  
  2. Do taniera alebo širšej misky si dáme práškový cukor. Lyžičkou odoberáme z vychladnutého cesta a vytvarujeme guličky s veľkosťou asi 2,5 cm. Guličky dôkladne vyvaľkáme v práškovom cukre a ukladáme ich na pripravený plech vo vzdialenosti aspoň 3 cm od seba. Takto spotrebujeme všetko cesto.   
  3. Pečieme asi 10 minút, po dopečení necháme na plechu 5 minúť chladnúť, potom vyberieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť. 
REKLAMA
13x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *