Recept na čokoládovo–pomarančové crinkles sušienky je veľmi jednoduchý a rýchly. Vyskúšajte tento overený postup a vychutnajte si lahodnú chuť, ktorá nesmie chýbať na žiadnom vianočnom stole.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na čokoládovo-pomarančové crinkles
- 220 g horká čokoláda
- 60 g zmäknutého masla
- 2 vajcia
- 100 g práškový cukor
- 200 g hladká múka
- 2 ČL prášok do pečiva
- 3 PL pomarančovej šťavy
- kôra z 1 pomaranča
- podľa chuti môžeme pridať ešte pomarančový likér
Na obaľovanie
- práškový cukor
Postup prípravy čokoládovo-pomarančových crinkles
- Rúru si predhrejeme na 180 °C a plech si vystelieme papierom na pečenie.
- Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu s maslom. Pridáme pomarančovú kôru a pomarančovú šťavu, podľa chuti aj likér.
- V mise si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, prisypeme múku s práškom do pečiva a prilejeme čokoládovú zmes. Rukami alebo vareškou vymiesime kompaktné cesto. Misu prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky na 4 – 5 hod., ideálne cez noc.
- Do taniera alebo širšej misky si dáme práškový cukor. Lyžičkou odoberáme z vychladnutého cesta a vytvarujeme guličky s veľkosťou asi 2,5 cm. Guličky dôkladne vyvaľkáme v práškovom cukre a ukladáme ich na pripravený plech vo vzdialenosti aspoň 3 cm od seba. Takto spotrebujeme všetko cesto.
- Pečieme asi 10 minút, po dopečení necháme na plechu 5 minúť chladnúť, potom vyberieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.