Vyskúšajte tento originálny recept na výbornú čokoládovú penu.
Ingrediencie
- 3 vajcia
- 125 g horkej čokolády ( 70%)
- 10 g masla
- 120 ml smotany na šľahanie
- 3 PL práškového cukru
Postup prípravy
- Z vajec oddelíme do jednej misy bielky a do druhej žĺtky. Žĺtky vidličkou rozšľaháme a odložíme bokom. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s maslom a necháme vychladnúť. Zo smotany vyšľaháme šľahačku a z bielkov s cukrom tuhý sneh.
- Pomocou stierky jemne vmiešame žĺtky do šľahačky a potom jemne vmiešame rozpustenú vychladnutú čokoládu. Do tejto zmesi vmiešame asi ¼ snehu z bielkov a zamiešame. Keď sa sneh zapracuje, celú zmes vylejeme do zvyšku snehu z bielkov a zamiešame stierkou.
- Hotovú zmes prelejeme do 4 pohárikov alebo do servírovacích misiek a dáme na 6 hodín do chladničky, ideálne na noc. Dozdobíme čokoládovými hoblinami a ovocím.
Ďalšie recepty
Americký pekanový koláč - originálny recept
Avokádové palacinky - FIT recept
Marlenka guličky - originálny recept
Kokosové crinkles - originálny recept
Sušienky s džemom - vianočný recept
Zdravé a nadýchané čučoriedkové muffiny - klasický recept
Čokoládovo karamelové cookies - originálny recept
Pečený nutellový cheesecake - overený recept
Tiramisu Cheesecake - originálny recept
Výborný a rýchly hrnčekový koláč - najlepší, fantastický, zdravý a jednoduchý