16x hodnotené

Vyskúšajte tento originálny recept na výbornú čokoládovú penu.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Z vajec oddelíme do jednej misy bielky a do druhej žĺtky. Žĺtky vidličkou rozšľaháme a odložíme bokom. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s maslom a necháme vychladnúť. Zo smotany vyšľaháme šľahačku a z bielkov s cukrom tuhý sneh.  
  2. Pomocou stierky jemne vmiešame žĺtky do šľahačky a potom jemne vmiešame rozpustenú vychladnutú čokoládu. Do tejto zmesi vmiešame asi ¼ snehu z bielkov a zamiešame. Keď sa sneh zapracuje, celú zmes vylejeme do zvyšku snehu z bielkov a zamiešame stierkou.  
  3. Hotovú zmes prelejeme do 4 pohárikov alebo do servírovacích misiek a dáme na 6 hodín do chladničky, ideálne na noc. Dozdobíme čokoládovými hoblinami a ovocím.