Reklama
Vianočné recepty

Coquito – portorický vaječný koňak – vianočný recept

Reklama

Nalaďte sa sviatočným duchom s týmto krémovým portorickým rumovým nápojom vyrobeným z kokosového mlieka, salka a nesladeného zahusteného mlieka. Coquito vo fľašiach vydrží v chladničke až 1 mesiac, takže si ho môžete smelo vychutnať aj na nový rok.

Ingrediencie

  • 450 ml kokosového mlieka
  • 1 salko
  • 350 ml nesladené zahustené mlieko
  • 1 ČL čistý vanilkový extrakt
  • Reklama
  • 3/4 ČL mletá škorica
  • 1/4 ČL mletý muškátový oriešok
  • 350 ml svetlý rum

Postup prípravy

  1. V mixéri si zmiešame kokosové mlieko, salko, nesladené zahustené mlieko, vanilkový extrakt, škoricu a muškátový oriešok.
  2. Nakoniec primiešame rum, naplníme do sklených fliaš a necháme cez noc ( maximálne 1 mesiac) v chladničke.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023
Reklama

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023

Jahodové maslo – recept na úžasnú pochúťku

Jahodové maslo je lahodný a jednoduchý spôsob, ako využiť čerstvé jahody a vytvoriť si svoje vlastné ovocné maslo. Je to…

5 júna, 2023