Preskočiť na obsah

Coquito – portorický vaječný koňak, vianočný recept

Coquito - portorický vaječný koňak - vianočný recept

Nalaďte sa sviatočným duchom s týmto krémovým portorickým rumovým nápojom vyrobeným z kokosového mlieka, salka a nesladeného zahusteného mlieka. Coquito vo fľašiach vydrží v chladničke až 1 mesiac, takže si ho môžete smelo vychutnať aj na nový rok.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na Coquito

  • 450 ml kokosového mlieka 
  • 1 salko 
  • 350 ml nesladené zahustené mlieko 
  • 1 ČL čistý vanilkový extrakt 
  • 3/4 ČL mletá škorica 
  • 1/4 ČL mletý muškátový oriešok 
  • 350 ml svetlý rum 

Postup prípravy Coquito

  1. V mixéri si zmiešame kokosové mlieko, salko, nesladené zahustené mlieko, vanilkový extrakt, škoricu a muškátový oriešok. 
  2. Nakoniec primiešame rum, naplníme do sklených fliaš a necháme cez noc ( maximálne 1 mesiac) v chladničke.  
REKLAMA
14x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *