Nalaďte sa sviatočným duchom s týmto krémovým portorickým rumovým nápojom vyrobeným z kokosového mlieka, salka a nesladeného zahusteného mlieka. Coquito vo fľašiach vydrží v chladničke až 1 mesiac, takže si ho môžete smelo vychutnať aj na nový rok.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na Coquito
- 450 ml kokosového mlieka
- 1 salko
- 350 ml nesladené zahustené mlieko
- 1 ČL čistý vanilkový extrakt
- 3/4 ČL mletá škorica
- 1/4 ČL mletý muškátový oriešok
- 350 ml svetlý rum
Postup prípravy Coquito
- V mixéri si zmiešame kokosové mlieko, salko, nesladené zahustené mlieko, vanilkový extrakt, škoricu a muškátový oriešok.
- Nakoniec primiešame rum, naplníme do sklených fliaš a necháme cez noc ( maximálne 1 mesiac) v chladničke.