Lahodná hubová pochúťka, ktorá poteší každú návštevu alebo raňajkového maškrtníka.
Ingrediencie
- Chlieb
- 3 PL olivového oleja
- 500 g húb
- 1 PL masla
- 1 Šalotka
- 1 strúčik cesnaku
- 2 PL vody
- Strúhaný syr ( napr. ementál alebo gouda)
- Tymián
- Soľ
- Čierne mleté korenie
- petržlenová vňať
Postup
- Predhrejeme si rúru na 200 °C. Krajce chleba si prekrojíme na polovicu ( môžeme použiť aj bagety) a rozložíme ich na plech. Každý krajec poriadne pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť dozlatista.
- Na panvici si rozohrejeme maslo s trochou olivového oleja. Huby si nakrájame na tenké plátky a pridáme ich na panvicu. Necháme ich restovať asi 2 minúty a potom za občasného miešania restujeme ďalších 10 minút, kým huby nezhnednú.
- K hubovej zmesi pridáme nadrobno nakrájanú šalotku, prelisovaný cesnak a nasekaný tymian. Teplotu znížime a restujeme asi 5 minút. Pridáme vodu a poriadne premiešame všetky kúsky z dna panvice a dusíme ešte 3 minúty. Osolíme, okoreníme a odstavíme z ohňa.
- Hubovú zmes nanesieme na každý chlieb v hrubej vrstve a posypeme syrom. Vložíme do rúry a pečieme asi 2 minúty alebo pokiaľ sa syr úplne nerozpustí.
- Servírujeme teplé, posypané petržlenovou vňaťou.