Preskočiť na obsah

Recept na pravé domáce anglické Crumpets

Recept na pravé domáce anglické Crumpets

Crumpets sú malé okrúhle chlebíky alebo pagáčiky, ktoré sú približne rovnako veľké ako anglický muffin. Sú veľmi obľúbeným raňajkovým pečivom v Anglicku.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na anglické crumpets

  • 175g chlebovej múky 
  • 175 g hladkej múky 
  • 14 g instantného droždia 
  • 1 ČL práškového cukru 
  • 350 ml teplého mlieka 
  • 150-200ml teplej vody 
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny 
  • 1 ČL soli 
  • slnečnicový olej  

Postup prípravy anglických crumpets

  1. Do misky si navážime obe múky a pridáme droždie. Premiešame v múke. 
  2. V teplom mlieku rozpustíme cukor a prilejeme k múke. Drevenou vareškou miešame, kým nám nevznikne hladké cesto. Bude to trvať 3-4 minúty. 
  3. Prikryjeme a necháme pôsobiť aspoň 20 minút až hodinu. Cesto sa zdvihne a potom začne klesať. Na strane misy uvidíte značky, kde bolo cesto predtým, ako spadlo. 
  4. Zmiešame sódu bikarbónu a soľ s teplou vodou a zamiesime do cesta. Pridáme asi ¾ vody a pokračujeme v prilievaní, pokiaľ nebude mať cesto krémovú konzistenciu. Prikryjeme ho a necháme 20 minút odpočívať. 
  5. Nachystáme si panvicu na lievance a poriadne namažeme olejom. Do každého krúžku nalejeme dve lyžice zmesi. Po 4-5 minútach by sa mali objaviť bubliny a povrch by mal byť stuhnutý. Opatrne otočíme lievance a pečieme ešte tri minúty. 
  6. Podávame teplé s ovocím. 
REKLAMA
24x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *