Preskočiť na obsah

Nepečený čučoriedkový cheesecake, originálny recept

Nepečený čučoriedkový cheesecake - originálny recept

Potrebujete lahodný, nepečený osviežujúci dezert? Už nehľadajte a vyskúšajte tento nepečený čučoriedkový tvarohový cheesecake.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na čučoriedkový cheesecake

  • 125 g rozdrvených grahamových sušienok 
  • 6 PL rozpusteného masla 

Náplň 

  • 450 g smotanového syra 
  • 100 g kryštálového cukru 
  • 2 ČL vanilkového extraktu 
  • 240 g smotany na šľahanie 
  • 2 – 3 hrnčeky čučoriedok ( čerstvé alebo mrazené) 
  • Cukor podľa chuti 
  • Citrónová šťava 
  • Muškátový oriešok  

Postup prípravy čučoriedkového cheesecakeu

  1. V miske si zmiešame rozdrvené sušienky s rozpusteným maslom. Túto zmes natlačíme na dno a boky tortovej formy a odložíme do chladničky.  
  2. Do druhej misy si dáme smotanový syr a kryštálový cukor. Poriadne vymiešame, aby nezostali hrudky, pridáme vanilku a poriadne premiešame.  Smotanu pridávame po ¼ a každú dávku poriadne zašľaháme. Keď pridáme aj poslednú smotanu, šľaháme 1 minútu, kým nebude zmes hustá.  
  3. Smotanovú zmes nalejeme do tortovej formy vystlanej sušienkovou zmesou, prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky na 2 hodiny, najlepšie cez noc.  
  4. Do hrnca dáme čučoriedky, podlejeme trochou vody a necháme rozvariť. Pridáme cukor a varíme, kým sa nerozpustí. Nakoniec dochutíme, citrónovou šťavou a muškátovým orieškom podľa chuti. Necháme vychladnúť.  
  5. Stuhnutý cheesecake servírujeme preliaty dvoma lyžicami čučoriedkovej zmesi.  
REKLAMA
24x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *