Chrumkavé pečené cuketové lupienky preliate olivovým olejom, posypané korením a parmezánom sú naozaj lahodnou pochúťkou, ktorú si môžete pripraviť kedykoľvek.
Ingrediencie
- Olivový olej
- 2 stredné cukety
- 1 a ¼ ČL soľ
- ½ ČL sušeného cesnaku
- ¼ ČL čierneho korenia
- ¼ hrnčeka strúhaného parmezánu
Postup
- Predhrejeme si rúru na 220 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie a potrieme olivovým olejom.
- Cukety si orežeme, umyjeme, a pokrájame na tenké kolieska, ktoré posypeme 1 ČL soli. Osolené cukety vložíme do cedníka a necháme 30 minút postáť pri izbovej teplote. Opláchneme a osušíme pomocou kuchynských utierok.
- Plátky cukety poukladáme v jednej vrchve na pripravený plech, potrieme olivovým olejom. Pečieme 15 minút, vyberieme z rúry a posypeme zvyšnou soľou, korením, cesnakovým práškom a strúhaným parmezánom. Plech vrátime do rúry a pečieme, kým cukety nezhnednú a nie sú chrumkavé (cca 15 – 20 minút).
- Podávame s tzatziki.