Chrumkavé pečené cuketové lupienky preliate olivovým olejom, posypané korením a parmezánom sú naozaj lahodnou pochúťkou, ktorú si môžete pripraviť kedykoľvek.

Ingrediencie

  • Olivový olej  
  • 2 stredné cukety  
  • 1 a ¼ ČL soľ 
  • ½ ČL sušeného cesnaku   
  • ¼ ČL čierneho korenia 
  • ¼ hrnčeka strúhaného parmezánu 

Postup prípravy

  1. Predhrejeme si rúru na 220 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie a potrieme olivovým olejom.  
  2. Cukety si orežeme, umyjeme, a pokrájame na tenké kolieska, ktoré posypeme 1 ČL soli. Osolené cukety vložíme do cedníka a necháme 30 minút postáť pri izbovej teplote. Opláchneme a osušíme pomocou kuchynských utierok.  
  3. Plátky cukety poukladáme v jednej vrchve na pripravený plech, potrieme olivovým olejom. Pečieme 15 minút, vyberieme z rúry a posypeme zvyšnou soľou, korením, cesnakovým práškom a strúhaným parmezánom. Plech vrátime do rúry a pečieme, kým cukety nezhnednú a nie sú chrumkavé (cca 15 – 20 minút). 
  4. Podávame s tzatziki.