Cuketové mini pizze sú skvelým spôsobom, ako si vychutnať chuť pizze s použitím chutného zeleninového základu. Cuketové mini pizze dokážete pripraviť len za 30 minút. Sú skvelým občerstvením, chutnou prílohou alebo dokonca aj hlavným jedlom.

Ingrediencie

  • 1 extra veľká cuketa  
  • Olivový olej  
  • ¼ ČL soli 
  • ¼ ČL čierneho korenia 
  • ¼ ČL cesnakového prášku 
  • ¼ hrnčeka omáčky marinara 
  • 70 g strúhanej mozzarelly 
  •  30 g salámy ( podľa počtu koliesok cukety) 

Omáčka marinara 

  • 1 PL olivový olej 
  • ½  cibule 
  • 1 strúčik cesnaku 
  • 3 paradajky 
  • soľ 
  • mleté čierne korenie  
  • kryštálový cukor 
  • čerstvá bazalka alebo oregano 

Postup prípravy

  1. Pripravíme si marinara omáčku. Na panvici si rozohrejeme olej a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľku dosklovita. Pridáme nasekaný cesnak a restujeme cca 1 minútu. Potom pridáme ošúpané paradajky a dusíme, kým sa nerozpadnú ( cca 20 minút). Potom pridáme soľ, korenie a podľa chuti a kyslosti paradajok. Odstavíme z ohňa, dochutíme podľa potreby a pridáme nasekané lístky bazalky alebo oregana.  
  2. Cuketu si umyjeme, orežeme a nakrájame na tenšie plátky cca 0,5 cm. Plech si vystelieme alobalom a potrieme olivovým olejom. Kolieska cukety poukladáme na plech v jednej vrstve a potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. Pečieme v rúre na hornom rošte pri teplote 180 °C, kým nezmäknú a nezhnednú ( cca 2 minúty z každej strany). Ak hnednú nerovnomerne, postupne ich vyberáme z rúry. 
  3. Na vrch každej cukety dáme lyžičkou trochu marinara omáčky, postrúhaný syr a salám. Vrátime do rúry a zapekáme, kým sa syr neroztopí. ( 30 – 60 sekúnd).