Preskočiť na obsah

Cuketové špagety s maslom a parmezánom, FIT recept

Cuketové špagety s maslom a parmezánom - FIT recept

Tento jednoduchý recept na cuketové špagety je taký výborný, že budete mať pocit, ako by ste jedli skutočné špagety. Dokonalú chuť cuketových špagiet zabezpečíte pridaním prelisovaného cesnaku a strúhaného parmezánu.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na cuketové špagety

  • 2 stredné cukety  
  • 2 PL masla 
  • 1 PL prelisovaného cesnaku 
  • ½ ČL soli  
  • ¼ ČL mletého čierneho korenia 
  • ⅛ ČL chilli papriky 
  • 4 PL strúhaného parmezánu 

Postup prípravy cuketových špagiet

  1. Pomocou ostrého kuchárskeho noža nakrájame každú cuketu pozdĺžne na veľmi tenké plátky. Musia byť čo najtenšie a potom každý z týchto plátkov nakrájame na tenučké rezančeky. Ak máte stačí použiť spiralizér.  
  2. Maslo si zohrejeme vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote. Potom pridáme cuketové rezance a restujeme, kým nezmäknú (cca 4-5 minút). Pridáme cesnak a restujeme ešte 1 minútu, odstránime z ohňa.  
  3. Pridáme soľ, čierne korenie, podľa chuti chilli a parmezán. Premiešame a podávame. 
REKLAMA
85x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *