Chutná a zdravá cuketovo bazalková polievka. Vyskúšajte tento jednoduchý vegánsky recept.
Ingrediencie
- 1 cibuľa
- 2 PL olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 cukety
- 2 hrnčeky zeleninového vývaru
- ¾ ČL soli
- mletá červená paprika
- ½ ČL bieleho octu
- 1hrnček čerstvých lístkov bazalky
Postup
- V hrnci si rozohrejeme olivový olej na stredne vysokú teplotu, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita. Potom pridáme nasekaný cesnak a restujeme, pokiaľ sa z cesnaku nezačne uvoľňovať vôňa. Nakoniec pridáme nakrájanú cuketu, vývar, soľ a korenie. Privedieme do varu, znížime teplotu a varíme prikryté na strednej teplote cca 15 minút. V polovici varenia premiešame.
- Ak je cuketa mäkká, rozmixujeme ju ponorným mixérom, pričom pridávame lístky čerstvej bazalky. Keď máme polievku rozmixovanú so všetkou bazalkou dohladka, vmiešame ocot a podľa chuti dosolíme.
- Podávame s lyžičkou bieleho jogurtu alebo kyslej smotany navrchu.