Chutná a zdravá cuketovo bazalková polievka. Vyskúšajte tento jednoduchý vegánsky recept.

Ingrediencie

  • 1 cibuľa 
  • 2 PL olivového oleja 
  • 4 strúčiky cesnaku 
  • 3 cukety 
  • 2 hrnčeky zeleninového vývaru 
  • ¾ ČL soli 
  • mletá červená paprika  
  • ½ ČL bieleho octu 
  • 1hrnček čerstvých lístkov bazalky 

Postup prípravy

  1. V hrnci si rozohrejeme olivový olej na stredne vysokú teplotu, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita. Potom pridáme nasekaný cesnak a restujeme, pokiaľ sa z cesnaku nezačne uvoľňovať vôňa. Nakoniec pridáme nakrájanú cuketu, vývar, soľ a korenie. Privedieme do varu, znížime teplotu a varíme prikryté na strednej teplote cca 15 minút. V polovici varenia premiešame.  
  2. Ak je cuketa mäkká, rozmixujeme ju ponorným mixérom, pričom pridávame lístky čerstvej bazalky. Keď máme polievku rozmixovanú so všetkou bazalkou dohladka, vmiešame ocot a podľa chuti dosolíme.  
  3. Podávame s lyžičkou bieleho jogurtu alebo kyslej smotany navrchu.